80-jarige Nederlandse bestuurster rijdt al 60 jaar zonder rijbewijs

‘Ik rijd al 60 jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd’, sprak de bejaarde dame.
Shutterstock/Foto ter illustratie ‘Ik rijd al 60 jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd’, sprak de bejaarde dame.
Een 80-jarige Groningse dame heeft al zestig jaar zonder rijbewijs gereden. Vandaag liep ze uiteindelijk toch tegen de lamp.

Tijdens een controle in het Groningse plaatsje Beerta werd de automobiliste op de bon geslingerd voor het niet dragen van haar autogordel, twitterde de wijkagent.

Hierbij kon ze geen rijbewijs tonen. “Ik rijd al zestig jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd”, zei ze aldus de agent. De agent noemt zijn ontmoeting met de al zes decennia joyrijdende mevrouw “bijzonder”. 

Wijkagent Marcel on Twitter

Tijdens een controle in Beerta werd een 80 jarige bestuurster bekeurd voor het niet dragen van haar autogordel. Een rijbewijs kon ze niet tonen. " Ik rijd al 60 jaar zonder en ben nog nooit gecontroleerd." #bijzonder

Strenge regels

Nochtans gelden er in Nederland enkele strenge regels omtrent het rijbewijs. Zo zijn de rijbewijzen slechts tien jaar geldig. Daarna vullen bestuurders een nieuw informatieformulier in waarna ze al dan niet een nieuw rijbewijs krijgen. Nederlanders die ouder dan 75 jaar zijn, worden medisch gekeurd voordat ze een nieuw rijbewijs krijgen. Wie niet langer bekwaam blijkt, moet zijn rijbewijs inleveren. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  Ze heeft toch tijd genoeg gehad om dat rijbewijs te halen? Ook al was dat in haar tijd niet nodig, als de wet het tegenwoordig vereist moet je alsnog dat papiertje hebben of je loopt ooit tegen de lamp.

 • Aegon Krenz

  Nederland kent een examenplicht sinds 1927, toen was deze dame nog niet geboren, dus de situatie is totaal onvergelijkbaar met België waar vele ouderen met hun gedrag de wegen onveilig maken.

 • Ronny Cuypers

  Dat papiertje maakt duidelijk niet het verschil. Defensief rijden wel.

 • Patrick Coen

  Ze heeft dus ook nooit een ongeval gehad.

 • Jan Verstrepen

  Net of dat rijbewijs, die een hele commerce is, beter chauffeurs maakt moet je de jongeren eens zijn rond razen met hun auto's en motoren.