28.500 mensen komen samen in voetbalstadion Union Berlin voor kerstliederen

REUTERS
Het Stadion An der Alten Försterei van 1. FC Union Berlin is maandagavond helemaal volgelopen voor het jaarlijkse Weihnachtssingen. 28.500 aanwezigen zongen uit volle borst kerstliederen mee.

De traditie begon toen 89 gedesillusioneerde supporters op 23 december 2003  over de stadionomheining klommen om kerstliederen te zingen vanaf de tribune.  De club uit het zuidoosten van Berlijn speelde toen een belabberd seizoen in tweede klasse. De tientallen fans wilden met de kerstliederen even de nederlagen vergeten. Het hielp de voetbalresultaten niet vooruit - de club speelde in 2006 zelfs op het vierde niveau - maar was wel de start van een fraaie traditie, die inmiddels ook ver buiten Berlijn bekend is. 

Het Weihnachtssingen is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. De 28.500 tickets voor de zeventiende editie waren ook dit jaar weer binnen enkele uren uitverkocht.

In de Bundesliga staat Union Berlin op een veilige elfde plaats met twintig punten, één puntje meer dan stadsgenoot en rivaal Hertha BSC.

AP
REUTERS
REUTERS
BSR Agency
BSR Agency
BSR Agency
REUTERS
BSR Agency
BSR Agency
BSR Agency
BSR Agency
Paul Zinken/dpa
EPA
BSR Agency
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
AP
AP
BSR Agency
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.