1 september: Harry Potter-fans wereldwijd gaan #backtohogwarts

Hogwarts Express
iStock Hogwarts Express
Heb jij je brievenbus al leeggemaakt vandaag? Want op 1 september krijgen jonge tovenaars en heksen hun uitnodiging voor Zweinstein in de bus. Toegegeven, dat gebeurt alleen in de wereld van Harry Potter, maar toch hopen Potterfans wereldwijd dat ook zij aan die iconische school mogen gaan studeren.

Waar 1 september een gevreesde dag is voor menige koter, is het een waar feest voor de fans van Harry Potter. Ze hopen die dag hun toelatingsbrief van de legendarische toverschool Zweinstein in de brievenbus te krijgen. Om hun (enigszins onrealistische) verlangen met de wereld te delen, postten ze foto’s en video’s op Twitter met de hashtag #BacktoHogwarts (terug naar Zweinstein).

Naast de vele enthousiaste 'dreuzels', vieren ook enkele tovenaars de jaarlijkse Back to Hogwarts-dag. Eddie Redmayne en Jude Law (de acteurs die Newt Scamander en Albus Perkamentus vertolken in de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts) trokken naar het Londense King's Cross Station om er hun trein naar de toverschool te halen op perron 9 3/4. Ze deden dat om de nieuwe film in de reeks te promoten.

Jude Law en Eddie Redmayne
Warner Bros Jude Law en Eddie Redmayne

Vorig jaar was het een extra speciale Back to Hogwarts-dag. In de laatste scène van het laatste boek blikt J.K. Rowling vooruit naar hoe het de personages 19 jaar later vergaat. Harry en zijn vrouw Giny zetten in dat hoofdstuk hun oudste zoon op de trein voor zijn eerste jaar op Zweinstein. Dat gebeurde op -je raadt het al- 1 september 2017.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dorien Bellekens

    Davy dat is de ingang da je moet hebben dacht ik. Toen ik er een paar jaar geleden naar toe gegaan ben toch.. was in kings cross zelf. Anders kan je altijd is proberen naar de Harry Potter studio's te gaan in de UK.

  • Davy Ringoet

    Weet er iemand waar platform 9 3/4 zich bevindt? Waar ze dat opgenomen hebben voor de films. Want ben al een paar keer naar kings cross geweest, maar nooit de juiste opname locatie gevonden...