"Zo krijg je beste zomervagina ooit": tienermagazine brengt opmerkelijk stuk en hilarische commentaar blijft niet uit

Woman bronze tanned body in summer with bikini line
Getty Woman bronze tanned body in summer with bikini line
Het jongerenmagazine Teen Vogue heeft deze week een artikel gepost dat flink wat stof doet opwaaien. Daarin legt het zijn jeugdige lezers uit hoe ze hun vagina de hele zomer lang gezond kunnen houden. De commentaar liet niet lang op zich wachten. "Een zomervagina? Mijn lentevagina werkt nog prima", klink het onder meer.

Het artikel dateerde eigenlijk al vorig jaar, maar het magazine postte het woensdag nog eens opnieuw via Twitter. In het stuk wordt uitgelegd dat je in de zomer extra moet uitkijken voor ongewone symptomen ‘ten zuiden van de grens’, omdat zon, water, zand en zweet best wel verraderlijk kunnen zijn.

Bacteriële infecties

Zo kan de warmte van de zon de vagina droger maken en een nat badpak de pH-waarde ervan verstoren, met bacteriële infecties tot gevolg. En als je gaat kamperen, kan het zijn dat je een tijdlang geen toegang hebt tot je normale hygiëne, met alle risico’s van dien. Als er op het strand zand in je vagina terechtkomt en je niet af en toe een douche neemt, kan dat irritaties veroorzaken. En zelf een training is niet zonder gevaar, want extra zweten geeft je extra risico op uitslag en ontstekingen. (lees hieronder verder)

Maar het was vooral de titel waarmee het stuk gepromoot werd op Twitter en meer specifiek de term ‘zomervagina’, die de commentaren deed komen. Hoewel sommigen het stuk prezen om zijn informatieve waarde, werd er toch vooral met de kop gelachen. “Ik weet niet of mijn vagina seizoenen herkent”, klinkt het onder meer. “Nu al? Mijn lentevagina werkt nog prima.” en “Wat moet ik dan doen met mijn wintervagina?’ (lees hieronder verder)

Anderen vergelijken het met smartphones. “Als er een nieuwe versie uitkomt, wordt de oudere met opzet vertraagd tot ze nutteloos wordt.” en “Ik vraag me af of die van mij gezichten kan herkennen.” (lees hieronder verder)

En nog anderen dragen alternatieve oplossingen aan: “Geef haar sangria.” en “Vergeet er zeker geen mottenballen bij te stoppen als je je vagina tijdelijk opbergt tijdens de winter.”
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  hele jaar door proper geschoren niemand wil haar in de mond of tussen de tanden!

 • Albert Devrije

  Misschien best eerst beginnen met: hoe krijg ik de beste hersenen ooit? Het beste verstand ooit?

 • Lucien Mertens

  Hoe dan ook is dit de grappigste tot nu toe dit jaar...

 • Elle Devee

  Dat wordt op het eind van het jaar een ñpeilijke keuze voor de Van Dale om het woord van het jaar te bepalen. Wordt het zomervagina of matrasgate?

 • Fred Fourgon

  Dus een "zomermuis" bestaat wel degelijk?