VIDEO: Weyts en 400 andere ijsberen nemen frisse duik

Sven Ponsaerts
Een recordaantal van meer dan 400 'ijsberen' heeft op de laatste namiddag van het jaar deelgenomen aan de Rotselaarse Oudejaarsduik.

Met een watertemperatuur van zo’n zeven graden was 'de Plas' deze vijfde editie aanzienlijk minder koud dan de meeste vorige edities. Toch bleef het voor de meesten, ondanks een stomende opwarmingssessie, bibberen. Onder de moedigen die zich in het Rotselaarse meer waagden, waren onder meer Vlaams minister Ben Weyts en Rotselaars VTM-sportanker Jan Dewijngaert. Staatssecretaris Theo Francken moest door een spierblessure forfait geven. 

Sven Ponsaerts
Sven Ponsaerts
Sven Ponsaerts
Sven Ponsaerts
Sven Ponsaerts25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • REMI JAWADDE

  Was er ook een alcoholcontrole, want veel heeft deze regering niet binnengerijfd aan boetes intoxicatie tijdens de oudejaarsnacht,

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Laat de goeroe ook eens wat afkoelen . Ben die zijne politiek meer dan beu . Bartje en Ben ijsklonters van je welste .

 • guido vermeyen

  Daar krijg je karakter van, niet aarzelen, derin, iets voor minister Jambon misschien, daadkrachtiger worden en niet met een pint op zeggen : dit kan niet door de beugel ! Burps ...

 • Gerard Braeckmans

  Had het wel gedacht, Pieter Martens.

 • Pieter Martens

  Had natuurlijk NIET moeten wezen.