“Twee linkervoeten”: getrukeerde foto van Australische premier gaat viraal

De getruceerde foto die op de website van de premier van Australië verscheen.
rv De getruceerde foto die op de website van de premier van Australië verscheen.
Het zou het perfecte politieke familieportret moeten worden: de Australische premier Scott Morrison, samen met zijn familie gezeten op een picknickkleed als een echte familieman. Toch klopten er een paar kleine maar cruciale details niet en die werden meteen opgepikt door het publiek.

Zo bleek de premier niet alleen twee kraakwitte sportschoenen te dragen, het aparte schoeisel leek ook ietwat vreemd te zitten. Bovendien ging het om twee linkerschoenen…

De getrukeerde foto verscheen op de website van de Australische premier, waarna het beeld op sociale media genadeloos werd afgestraft. “Dus hier gaan onze belastingen naartoe: slechte Photoshoppers", klonk het onder andere.

Inmiddels heeft de premier zelf ook gereageerd op de commotie, door een foto met zijn afgedragen gympies de wereld in te sturen: “dit zijn de schoenen die ik normaal draag wanneer ik geen pak aan hoef", schreef Morrison erbij. “Boodschap aan mijn departement: ik heb niet om schoenpoets gevraagd, maar als je dan toch photoshopt, focus dan op de (haarloze) benen en niet op de schoenen!”

Na de commotie is de originele foto - met versleten schoenen - op de website geplaatst.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • aaron lammens

    Beter twee linker voeten dan twee linker handen

  • Peter Buyck

    O wat zijn we goed in het scandaliseren van de medemens.