“Trump kan zo nuttig zijn”: Trump-toiletborstels verkopen als zoete broodjes in China

De Donald Trump-toiletborstel
Taobao De Donald Trump-toiletborstel
Sinds China en de VS verwikkeld zitten in een handelsoorlog, worden op de populaire webshop Taobao, ook wel de Chinese eBay genoemd, Trump-toiletborstels vlot verkocht, zo schrijven Britse media. De wc-borstel, die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, kost niet meer dan 23 yuan (omgerekend 3 euro).

De borstel die te koop is op Taoboa beeldt Trump af in marineblauw pak, een wit overhemd en een rode das. Met zijn volumineuze knaloranje kapsel kan het toilet schoongemaakt worden. De 37 centimeter lange borstel wordt geleverd met een eveneens oranje borstelhouder. Volgens de webwinkel heeft de borstel “een 360 graden reinigend effect en kan het elke hoek en spleet bereiken”.

Blijkbaar zijn veel Chinezen overtuigd want de borstels worden tegenwoordig vlot verkocht op de site. “Trump kan zo nuttig zijn”, grapte een Chinese blogger die ook andere ‘Trump-producten’ prees waaronder stressballen, kurkentrekkers en ondergoed.

Het is niet de eerste keer dat er toiletborstels met de beeltenis van Trump opduiken. Sinds vorig jaar is de Commandor in Crap’ voor 21,40 euro te koop via de online marktplaats Etsy. De slogan van dat product is trouwens “Make your toilet great again!”.

De Donald Trump-toiletborstel
Taobao De Donald Trump-toiletborstel2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Marien

    Je kan lachen met een Trump maar hij gaat tenminste in tegen de Chinese indoctrinatie die zij economisch aan het voeren zijn. Wij hebben een Leterme die zich laat betalen door een Chinees investeringsfonds. Chinezen willen maar één ding en dat is economisch nr 1 worden. Klimaat, handelsverdragen, patenten, mensenrechten, enz. daar vegen ze in China hun .... mee schoon.

  • RUDO VAN LEUVEN

    Dat moet een heerlijk gevoel zijn, het toilet terug GREAT te maken.