“Terminus! Iedereen eruit!”: chauffeur gooit alle passagiers van zijn bus omdat ze geen plaats maakten voor rolstoelgebruiker

François Le Berre.
Twitter François Le Berre.
Een chauffeur heeft in Parijs alle passagiers van zijn bus gegooid omdat ze weigerden plaats te maken voor een rolstoelgebruiker. “Terminus! Iedereen eruit!”, riep hij. Zo konden François Le Berre en zijn broer tenminste zorgeloos meerijden.

Flashback naar 18 oktober, Place de Clichy: de oprijplaat voor rolstoelen stond klaar, maar reizigers op de drukke bus vertikten het om opzij te gaan. “Ik moest lachen van miserie”, aldus Le Berre. “Plots zei de chauffeur dat iedereen van zijn bus moest stappen. Daarna kwam hij naar ons toe. ‘Jij en je helper, stap maar op. De rest kan wachten op de volgende bus’, klonk het.”

“De chauffeur had zelf geen familieleden met een beperking, maar hij wilde een goede daad stellen. Hij zei dat iedereen op een dag in een rolstoel kan belanden”, stelt de MS-patiënt.

Op sociale media krijgt de chauffeur niets dan lof toegezwaaid. “Die man is een held. Applaus voor hem, de passagiers mogen zich schamen”, klinkt het. Of nog: “Een goede les. Ik hoop dat ze de boodschap nu begrepen hebben.” En: “Een actie die navolging mag krijgen. Wie bewust anderen negeert, moet hard aangepakt worden.”
165 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny suenaert

  is alles niet een beetje overroepen

 • Ludo Bruggeman

  Eduarda Rottiers op welke argumenten baseert u zich wel? De chauffeurs van de lijn mogen invaliden zeker helpen indien er geen begeleiding bij is. Staat duidelijk in de richtlijnen van de Lijn. even nachecken vooraleer u hier flauwe zever komt verkopen.

 • ingrid grieten

  Voor alle muggenzifters, in Parijs rijden de bussen met een maximale tussentijd van 10 minuten en is de chauffeur de baas op de bus zoals een kapitein op zijn schip.

 • Rayan El Arami

  Walter De Kaey, waar staat ergens in het artikel dat dit het geval is? Ik denk dat we er van uit kunnen gaan dat die buschauffeur wel wist wie er op zijn bus zat en hij geen andere hulpbehoevende, slachtoffer van zijn beslissing maakte. Plus, je zou denken dat mensen die zelf slecht ter been of etc zijn, die mens in zijn rolstoel zouden steunen. Al is het maar door samen te vragen plaats te maken.

 • Walter De Kaey

  Dus eventuele zwangere vrouwen, hoog-bejaarden en mensen slecht te been moesten ook af stappen, welke ook allemaal voor de rit betaald hebben. Een symbolische en tegelijk asociale daad...