Ga naar de mobiele website
^ Top

"Te koop, nauwelijks gebruikt: rechterrijstrook"

De Bock / RV
De Vlaamse overheid wil, uit pure frustratie, af van alle rechterrijstroken op haar snelwegen. De reden is simpel: ze worden amper gebruikt. Geïnteresseerden kunnen bieden op de website 2dehands.be, waar de ludieke advertentie door gebruiker PolCon geplaatst werd.

De annonce verwijst naar de Facebookpagina van PolCon / Politiecontroles, waar - wat had je gedacht? - snelheidscontroles aangekondigd worden. De adverteerder citeert, schertsend en snerend, de Vlaamse overheid: "Geen hond die de rechtse rijstrook gebruikt en geld om te sensibiliseren is er toch niet. Laat staan dat de politiediensten de middelen hebben om daarop te controleren. Zij staan allemaal te flitsen in de zone 30."

"Met het afschaffen van de rechtse rijstrook hoopt de wegbeheerder het probleem van de linksrijders ook voorgoed op te lossen", klinkt het nog cynisch. De verwachte opbrengst loopt in de miljoenen euro's. Geld dat kan gebruikt worden "om het gat in de begroting te vullen en hier en daar ook een gat in de weg. Op de linkse rijstrook, wel te verstaan".

Volgens het verkeersreglement moeten bestuurders wel degelijk op de rechterrijstrook rijden als ze niemand inhalen. Linkervaksrijders die halsstarrig weigeren rechts in te voegen terwijl er daarvoor wél plaats is, worden doorgaans beschouwd als erg irritant door de andere weggebruikers. Tip van de dag voor hen: in landen als Groot-Brittannië en Australië móét je links rijden.
52 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kenny Brock

  Sensibiliseren? Boetes geven aan de middenvakplakkers zoals in Nederland. Je gat in de begroting zal beetje gevuld zijn, minder filevorming, minder ongevallen, en rechtse vak zal dan tenminste gebruikt worden.

 • Joris Janssens

  Zeveraar.Op het rechtse stuk zitten al de camions.Is helemaal kapot gereden.Het verkeer dat er bij op en afmoet op de laatste moment.Rij je veel trager dan 120.Het middenvak is helemaal kamikaze.Dus ik ben een linker vak rijder.En geef toe.Als je op het linker vak 120-130 aanhoud steek je alles met gemak voorbij want er word op die twee andere vakken max 100 gereden.

 • sofie De buck

  @Lesly, daar heb je gelijk in maar ik dien oprit Wassmunster te nemen en voorsorteren voor de 2 tijdvakken richting Temse op de E17, ben dus verplicht om me op dat rechtse baanvak te begeven en is elke dag miserie met die vrachtwagens die met moeite je doorgang geven... Ze zouden er iets op moeten vinden dat ze automatisch vrachtwagens kunnen beboeten die niet de reglementaire afstand bewaren.

 • jos de os

  Nu kunnen ze nog beter rechts inhalen. Nog langer in bed blijven liggen.er tijd toch niks op dat eerste vak.

 • mike milan

  Hij heeft idd gelijk(foto's)niemand te zien op het R vak.En pinkers gebruiken ze ook nt. Ze denken dat de autoweg van hun is.Steek ze gewoon langst R voorbij, kijken ze nog dwaas ook.

Gesponsord

Meld een bug