"Mijn job? Naar parenclubs gaan"

'Wat doe je in het dagelijkse leven?' is een vraag die steevast aan het begin van een tv-quiz wordt gesteld. Het antwoord van Lieselot Ooms leverde gisteravond een hilarisch ­moment op in 'Kalmte Kan U Redden' op Eén. Zij ­bezoekt immers Vlaamse parenclubs, weliswaar als verpleegkundige in de strijd tegen soa's. "Op familiefeestjes ben ik gegarandeerd de attractie", vertelt ze.

Je dagen vullen met bezoekjes aan alle ­parenclubs in Vlaanderen. Voor één vrouw in ons land is het de normaalste zaak van de wereld. Lieselot Ooms (32) werkt bij het Instituut voor Tropische ­Geneeskunde. Voor wie de naam een belletje doet rinkelen: ze was een tijdlang de sidekick van Peter Van De Veire op MNM, maar zegde de media vaarwel na de geboorte van haar dochter. Sinds september vorig jaar promoot ze veilig seksueel ­contact in parenclubs. Een plek waar ze tot dan toe nog nooit een voet binnen zette, voor alle duidelijkheid.

In homobars zijn sensibiliseringsacties en gratis en anonieme hiv-testen al goed ­ingeburgerd, maar parenclubs blijven in de taboesfeer. Daar wil Lieselot komaf mee maken.

WAAROM SWINGERS VAAK HOOGOPGELEID ZIJN, EN HOE LIESELOT HET BEZOEK AAN EEN PARENCLUB AANPAKT? KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)