"Kijk, Maggie, ik loop!": peuter met open rug en veel doorzettingsvermogen verrast zijn hond met eerste stapjes

De peuter liep voor de eerste keer zelfstandig.
Facebook De peuter liep voor de eerste keer zelfstandig.
De schattige peuter Roman Dinkel verbaast de hele wereld met zijn doorzettingsvermogen. In een filmpje op Facebook is te zien hoe de tweejarige kapoen zijn eerst stapjes zet met behulp van krukken. Zo fier als een gieter verrast hij zijn hond Maggie met zijn vorderingen. 

De video waarin te zien is hoe Roman zijn eerste stapjes zet, gaat razendsnel de hele wereld rond. De kleine jongen heeft spina bifida, beter bekend als een open rug. Voor hem was het een hele grote stap om zijn eerste kleine stapjes te zetten. 

"Kijk, Maggie, ik loop, Maggie!", zegt Roman trots tegen de puppy. De peuter gebruikte afgelopen week zijn krukken voor de eerste keer zelfstandig en daar was hij bijzonder fier op. 

De ouders van Roman delen zijn avonturen op de Facebook-pagina Defying Odds: Roman's Journey. Volgens vele volgers heeft Roman hen opnieuw kracht gegeven om hun humeur en doorzettingsvermogen op te krikken. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Sparenberg

  Ongelooflijk heb het moeten opzoeken wat Spina Bifida was. Echt kranig ventje en zoveel vreugde in hem een inspiratie voor ons allen.

 • Hans Torbeyns

  Kranig baasje, hiermee kan je alleen maar blij om worden

 • Wouters Lena

  Kreeg tranen in de ogen bij het zien van het korte filmpje. Prachtig jongetje.

 • Jan Verstrepen

  Doe zo voort ventje de moed erin.

 • MarliesSchoefs

  Wat een schatje