"Je zal het nodig hebben": Huawei deelt gratis powerbanks uit aan mensen die aanschuiven voor de nieuwste iPhone

Twitter
Aan fijne humor geen gebrek bij Huawei: de smartphonefabrikant deelde ruim tweehonderd powerbanks uit aan mensen die stonden aan te schuiven voor... de nieuwste iPhone. "Je zal het nodig hebben", stond er weinig subtiel op de verpakking te lezen.

Apple pakte vorige week uit met drie gloednieuwe exemplaren: de iPhone XR, de iPhone XS en de duurste iPhone ooit, de iPhone XS Max. Die twee laatste liggen sinds eergisteren in de rekken.

Een kleine domper echter: de iPhone XS heeft een iets lagere batterijcapaciteit (2.658 mAh) dan haar voorganger, de iPhone X (2.716 mAh). En dat terwijl het paradepaardje van Huawei-de P20 Pro- maar liefst 4000 mAh haalt. Een fijne invalshoek met andere woorden om het feestje van Apple te komen verstoren.

Neem nu Singapore: daar stonden honderden iPhone-fans de avond voordien al te trappelen van ongeduld tot de Apple Store de deuren zou openen. Tijdens het wachten kregen heel wat onder hen echter plots een powerbank overhandigd. Gratis, met de groeten van Huawei. De onderliggende boodschap -"Je zal het nodig hebben"- liet aan duidelijkheid niet te wensen over.

Een gesmaakte stunt kortom, behalve dan voor enkele Huawei-gebruikers zelf: zij vonden het niet kunnen dat net Apple-fans zo'n mooi cadeau kregen. Voor datzelfde hebbeding zouden zij immers wel de gebruikelijke vijftig euro moeten ophoesten.

In Amsterdam bedachten de creatieve geesten van Huawei dan weer een fijne variant. Wie de lange rij beu was, kon letterlijk bij de 'powerbank' terecht om zijn of haar toestel op te laden. "Want misschien kan de wachttijd hoger oplopen dan de batterijduur van je gsm."

In Londen zorgde een mobiele fruitbar voor de subtiele knipoog. Appels bleken niet verkrijgbaar, maar van één ding mag u wel zeker zijn: het fruit dat hier gemaakt wordt, is wél duurzaam.

In datzelfde genre: de dag voor de keynote van Apple ontvingen journalisten een fruitmand waarin enkel appels ontbraken. Het opschrift? "Sorry, no apples today."
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Vanlierde

  iOs of Android in het midden gelaten, vind ik dit toch wel een steengoede publiciteits stunt :D

 • Jos Vermeulen

  Ik heb een Huawei gehad en die had de slechtste Micro USB-aansluiting ooit. Nu weer een Ulefone geÏmporteerd en die is straatlengtes beter.

 • Eddy Devos

  Apple heeft geweldige smartphones... na een dag op een festival kan ik niemand van mijn vrienden met een Iphone nog bereiken terwijl ikzelf nog 80% batterij heb op mijn Sony...

 • peter colson

  Neen Thomas, puur realisme. Als ik op de trein zie wie er is ingeplugd in een stopcontact, dan is het meestal iPhone. Ik moet zelfs geen lening aangaan, zoals velen, om de laatste nieuwe iPhone te kunnen kopen, maar dat snobistisch stuk blingbling komt niet in huis. Ik kan mijn geld veel beter spenderen.

 • Karel Valgaern

  Ed Leviud: die verschillen van snelheid is voor een mens onmerkbaar, dus verwaarloosbaar. Dat maakt van iphones echt géén betere smartphone. Maar val jij maar gerust voor hun yuppie-propaganda...