“Je egoïstische manier van parkeren is verschrikkelijk”: chauffeur geeft na kwade brief onder ruitenwisser buurtbewoner op bizarre wijze lik op stuk

Reddit
Hopeloos toertjes rijden in de hoop parkeerplaats te vinden. Het is een frustratie die heel wat chauffeurs met elkaar delen. Een gebruiker van de sociale nieuwswebsite Reddit heeft een brief gedeeld die werd achtergelaten onder zijn ruitenwisser. Het onderwerp? Zijn “egoïstische” parkeergedrag. Het briefje bleek van een furieuze buur te komen. Zijn onverbloemde boodschap bleef echter niet onbeantwoord.

Het gebrek aan parkeerplaats betekende in een straat in het Londense Crouch End de start van een burenruzie die al snel escaleerde en op een nogal aparte manier werd uitgevochten. Toen een buur zich mateloos ergerde aan het parkeergedrag van een bewoner uit de straat, kroop hij in zijn pen. Het resultaat stopte hij onder de ruitenwisser van de naar eigen zeggen slecht geparkeerde wagen. “Je egoïstische manier van parkeren is verschrikkelijk”, luidde het in een niet mis te verstane boodschap. De frustraties stapelden zich intussen verder op. Niet veel later volgde nog een tweede bericht waarin de buurtbewoner opnieuw in harde taal duidelijk maakte dat de bestuurder cruciale parkeerruimte verloren liet gaan.

De eigenaar van de wagen vond de misnoegde uiting van de buurtbewoner compleet onterecht. Volgens hem zag de kwade man iets belangrijks over het hoofd. Hoe kon hij de anonieme afzender duidelijk maken dat hij diegene was die het fout had? De bestuurder liet zonder een blad voor de mond te nemen eveneens een geschreven boodschap achter onder zijn ruitenwisser in de hoop dat de buurtbewoner het briefje zou vinden. 

Burenruzie op papier

“Aan diegene die briefjes onder mijn ruitenwisser stopt. Heb je er ooit aan gedacht dat ik mijn wagen wel netjes geparkeerd heb, maar dat de andere wagens - die voor en achter mij staan - kunnen bewegen?”, schrijft hij aan de gefrustreerde buurtbewoner. Vervolgens gaat de auteur van het briefje verder over de kinderachtige manier waarop de buurtbewoner zijn klacht uitte. “PS. Als je hierover een geciviliseerde discussie wil in plaats van me aan te vallen, kom gerust langs, of laat in ieder geval een adres achter waarop ik mijn brief kan achterlaten, in plaats van me het gevoel te geven dat ik verwikkeld ben in een ruzie op de lagere school”, besluit de eigenaar van de wagen.

De briefwisseling maakte op Reddit heel wat reacties los. De eigenaardige wijze waarop de Londense buren hun ruzie probeerden uit te vechten, zorgde bij de lezers van de sociale nieuwswebsite voor de nodige hilariteit. 

Reddit7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • aaron lammens

  Parkeren is een kunstwerk zo zie ik regelmatig dat ze zo schuin staan dat ze 2 parkeerplaatsen innemen ofwel staan ze zover van de stoeprand dat ze plaats innemen voor 2 voertuigen ik zeg het parkeren is een kunst en zeker voor zij die denken dat ze met een limo onderweg zijn

 • annie dupont

  hier in brussel zie je regelmatig vrouwen die 2 parkeerplaatsen innemen ... en als je hen daarop wijst, dan zijn ze kwaad .... ik moet toch in één keer weg kunnen rijden ... das dan hun uitleg .... jaja

 • jimmy nuyts

  rik: zijn opmerking is wel terecht als hij de enige vd 3 zulk onnozel briefke krijgt. daarnaast: als ge denkt dat iemand fout parkeert dan bel je de politie zodat ze die controleren of je spreekt die persoon erop aan...

 • Chris Bollen

  dat heb je met parkeerplaatsen zonder lijnen

 • Jean Craeghs

  Koop u toch ne velo als je in een grote stad woond. Het niet doen,dat is pas egoïstisch.