“In geval van nood: red eerst je favoriete kind met het meeste potentieel”: steward begeleidt saaie veiligheidsinstructies met hilarisch commentaar

De stewardessen kunnen hun lach nauwelijks inhouden tijdens de demonstratie.
rv De stewardessen kunnen hun lach nauwelijks inhouden tijdens de demonstratie.
Sommige luchtvaartmaatschappijen spenderen een fortuin aan veiligheidsvideo's om hun passagiers maar naar de saaie maar noodzakelijke instructies te laten kijken. Budgetmaatschappij Frontier Airlines heeft een veel goedkopere manier gevonden om de aandacht van de passagiers vast te houden: ze zetten een lolbroek achter de microfoon die een hilarische draai geeft aan de instructies. Oplettend publiek gegarandeerd!

Een passagier van Frontier Airlines nam vanuit het publiek het hilarische commentaar van de steward op. Ook de stewardessen die de veiligheidsdemonstratie moesten geven, proestten het uit bij de grappen die de man voortdurend maakt. 

“Toen hij de stewardessen introduceerde als mijn vrouw en vervolgens mijn minnares, wist ik dat ik mijn camera op moest zetten”, zegt de Amerikaanse Cindy Kuhn die het grappige filmpje opnam tijdens haar vlucht naar Colorado Springs.

Ienie-mini-bikini

“Hier bij Frontier Airlines houden we de mode nauwkeurig in het oog. In het geval dat deze vlucht uitdraait op een cruise, dan krijgen jullie allemaal een ienie-mienie gele polka-dot-bikini", zegt de grappige steward, verwijzend naar de reddingsvesten. Wie je als eerst moet redden tijdens een crash? “Uiteraard je favoriete kind met het meeste potentieel voor de toekomst en daarna pas je man, die waarschijnlijk harder aan het schreeuwen is dan jij.” 

Roken is ook verboden op het vliegtuig, “tenzij je smoking hot bent, zoals ik! Wie toch wil roken, bieden we een speciale plek op de vleugel aan, onder begeleiding van ‘Gone With The Wind’ en ‘Bye Bye Birdy!”

Applaus

Het hilarische filmpje duurt drie minuten, maar is het kijken zeker waard, aldus Kuhn. “Ik en mijn medepassagiers hádden het niet meer, we lagen helemaal in een deuk van het lachen!"

De man achter de grappige instructies is Daniel Sandberg, die aan het einde van de demonstratie een welverdiend applaus kreeg van de passagiers.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Geweldig !!!

 • Marleen De Coen

  Kijk ook eens naar de instructievideootjes van Air New Zeeland ! Schitterend

 • Freddy De Vos

  Het kind met het meeste potentieel is mijn vrouw (is haar hoofd toch).

 • rudy verlinden

  er zijn hier toch altijd mensen met een vreselijke ziekte nl.....het-geen-gevoel-voor-humor-syndroom....niet te genezen hey

 • Ewan De Block

  Die vluchten daar zitten meestal vol met frequent flyers, die weten allang hoe het werkt bij een noodtoestand, dus vind ik het best wel kunnen, de extra positieve sfeer die je ermee creëerd weegt dus op tegen de standaard policy. Of dit hier in dit klein landje zou werken, dat betwijfel ik want hier ligt het aantal frequent flyers een pak lager.