"Iedereen moet een plek hebben": meisje (9) bouwt schuilhuisjes voor daklozen

Omdat ze vindt dat iedereen een onderkomen moet hebben, bouwt een meisje van negen in Washington dan maar zélf schuilhuisjes voor daklozen. "Ik vind het niet rechtvaardig dat er dakloze mensen zijn", zegt Hailey Ford. Elke week levert ze aan daklozen ook groenten uit haar eigen tuin. Ne-gen jaar!

Al weken bouwt ze aan de schuilplaatsen. Ze boort en zaagt, installeert ramen en plaatst isolatiemateriaal. De jonge activiste wordt gesteund door de stad Bremerton, in de staat Washington. Haar huisjes mag ze neerpoten in 'Tent City', een terrein voor daklozen dat de stad later dit jaar opent.

Ontmoeting met dakloze
Hailey kreeg het idee toen ze als kind van vijf de dakloze Edward op straat ontmoette toen ze met haar moeder boodschappen deed. Ze gaven de man een broodje, maar dat volstond voor Hailey niet. Ze ging nadenken over wat ze nog voor daklozen kon doen. Toen begon ze met 'Hailey's Harvest', een tuin met een eigen Facebookpagina, waar ze groenten teelde om aan daklozen uit te delen.

Sociale media
"Ik liet haar maar doen, ik dacht dat ze het een week zou volhouden. Maar we zijn nu vier jaar later en ze levert nog elke week groenten aan de daklozen", zegt haar moeder Miranda. Hailey breidde haar activiteiten al gauw uit naar de bouwsector, en plaatst foto's en updates van haar werk op sociale media.

De liefdadigheidsorganisatie Together Rising, die Hailey's project financieel ondersteunt, verklaart: "We kunnen ons geen beter voorbeeld dromen dan onze Hailey. Zij is het bewijs dat geen enkele mens of blijk van generositeit te klein is om de wereld te veranderen".

Facebook
Facebook