“Hoeveel bomen denken jullie tegen te komen in de ruimte?”: camouflagepakken van Amerikaanse Space Force leiden tot hoongelach

Twitter
Het internet maakt zich vrolijk over de uniformen van de Amerikaanse ruimtemacht die in december in het leven werd geroepen. Het gaat om pakken met een typische camouflageprint, maar in de ruimte valt nu eenmaal... weinig te camoufleren.

De Space Force plaatste een foto van de nieuwe uniformen op Twitter. En dat leidde tot een hele reeks opmerkingen rond de mismatch tussen camouflage-uniformen en de ruimte. 

De volgende tweets passeerden alvast de revue. "Hoeveel bomen verwachten jullie tegen te komen in de ruimte?” Of nog: “In de ruimte kan niemand horen hoe belachelijk je bent. En: "Ruimtecamouflage, perfect om op te gaan in de uitgestrekte ruimteweiden.” Anderen stellen voor om een uniform in sterrenhemelstof te dragen of posten foto's van hoe zwart de ruimte eruitziet. 

De ruimtemacht reageerde met de boodschap dat de huidige militaire uniformen hergebruikt worden. “Op die manier hoeft er niet geïnvesteerd te worden in het ontwerp en de productie van nieuwe exemplaren”, klinkt het. "De leden zullen bovendien gelijken op hun collega's als ze met hen samenwerken op de grond.”

De Space Force telt momenteel één lid, generaal en bevelhebber Jay Raymond. De ruimtemacht werd op 21 december officieel in het leven geroepen. Het is de eerste keer sinds 1947 -toen de luchtmacht een afzonderlijke eenheid werd- dat er een nieuw legeronderdeel bijkomt.

Jay Raymond (l) met president Trump.
AP Jay Raymond (l) met president Trump.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pierre Godrie

  En waar gaan die verblijven. Hoe gaan die de ruimte in? De spaceshuttle is niet meer. Ze hebben nu de russen al nodig om in het iss te geraken .

 • Nicolas Van Hoecke

  Lijkt me logisch, het is dan ook voor de grondtroepen (op Aarde).....Moeten ze misschien helemaal in het zwart zijn? Het zijn geen ninja's.

 • Emilian Vasile

  Is dit een gewoon uniform? Zouden ze niet beter de ruimtepak camoufleren? Ik denk niet dat je in gewoon uniform in de ruimte kan rondzweven....

 • Ronny Cuypers

  Ik zie het probleem niet. Het maakt toch echt niks uit welke kleur of snit dat pakje heeft.

 • ivan de ridder

  Is natuurlijk grappig in het kader van camouflage in de ruimte, maar de idee achter legeruniformen is toch dat ze 'uniform' zijn? Hier zie ik niets maar dan ook niets verkeerd in, uiteindelijk is de stof herkenbaar als zijnde leger en de 'ere'tekens zijn specifiek. Ik stel me eerder de vraag wat de taak van dit space force zal inhouden? Planeetkolonisatie, oorlogvoeren in de ruimte? (andere graviteit dus geweren zullen niet werken) Of eerder remote acties (ruimteschild/verkenning).