#Halbewaserbij: minister mikpunt van spot na verzonnen ontmoeting met Poetin

#Halbewaarheden

#Halbewaserbij: volgens creatieve Nederlandse twitteraars was buitenlandminister Halbe Zijlstra aanwezig bij de moordaanslag op Amerikaans president Kennedy in Dallas in 1963, maar ook bij de door Oranje gewonnen EK-finale van 1988 én bij de lancering van de Tesla uit de Falcon Eagle van Elon Musk vorige week.
twitter #Halbewaserbij: volgens creatieve Nederlandse twitteraars was buitenlandminister Halbe Zijlstra aanwezig bij de moordaanslag op Amerikaans president Kennedy in Dallas in 1963, maar ook bij de door Oranje gewonnen EK-finale van 1988 én bij de lancering van de Tesla uit de Falcon Eagle van Elon Musk vorige week.
De Nederlandse minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken wordt op sociale media flink op de hak genomen nadat vanmorgen bekend werd dat hij gelogen heeft over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. 

Zijlstra, toen nog fractievoorzitter van de liberale regeringspartij VVD, waarschuwde in 2016 voor de territoriale ambities van de Russische president. Zijlstra zei dat hij Poetin tijdens een ontmoeting in 2006 zelf had horen praten over 'Groot-Rusland'. Nu geeft hij in gesprek met de Volkskrant toe dat hij zelf niet aanwezig was, maar zich baseerde op een anonieme bron. Volgens Zijlstra heeft de bijeenkomst wel plaatsgevonden en heeft hij het verhaal 'geleend' om het kracht bij te kunnen zetten. "Het was dom, onverstandig en het spijt me dat ik het op deze manier heb aangepakt", aldus Zijlstra vanmiddag. 

De Nederlandse premier en partijgenoot Mark Rutte heeft al gezegd dat Zijlstra aan kan blijven als bewindsman, maar de oppositie twijfelt aan zijn geloofwaardigheid. Op sociale media wordt in ieder geval flink de draak gestoken met de situatie. Onder de hashtags #HalbeWasErbij en #HalbeWaarheden delen gebruikers massaal foto's van historische gebeurtenissen, waarin de bewindsman gefotoshopt is. Dat levert de nodige hilarische plaatjes op: 

Lammert Wijnsma on Twitter

Halbe was erbij! #Zijlstra #jesuishalbe #halbewaserbij (cc: @lammert)

Blankevladimir Staartin 💥 gab.ai on Twitter

waarwashalbewel #halbewaserbij

Bromsnor on Twitter

halbewaserbij

Maikel L Marengo on Twitter

Halbewaserbij #Zijlstra

Bolle Auk on Twitter

Halbe was ook op jouw ranch @SvensTweet Maar wellicht heb je 'm niet eens gezien.. #Halbe #HalbeWaarheden

R.Malteser on Twitter

@thijszonneveld Halbe Zijlstra was er bij as we speak #halbewaserbij

Denise on Twitter

HalbeWasErbij #Zijlstra

Charlotte on Twitter

halbewaserbij #halbewaarheid #HalbeZijlstra

Michiel Blijboom on Twitter

waarwashalbewel

Denkjewel on Twitter

HalbeWasErbij
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Stefanie van Dijk

  En die kan gewoon aanblijven? Als hij slim is gooit ie zelf het bijltje neer want die gaat toch niks meer klaar krijgen!

 • Pedro Gonzalez

  Wat moet men in de toekomst denken in het buitenland van een minister van Buitenlandse Zaken die een ordinaire leugenaar is. Vooral de manier waarop hij dat tijdens een lezing vertelde. Die man moet toch de eer aan zichzelf houden en opstappen of moet Rutte hem de deur wijzen. Maar blijkbaar is die dat niet van plan.

 • Eric De landtsheer

  Een liegende politicus!!!! Nu ben ik van mijn melk, dit heb ik nog nooit meegemaakt en tart alle verbeelding!

 • Luc LePinson

  Hoezo? HLN rangschikt dit onder "Bizar" en "het leukste van het web". Het is een schandaal! En zijn ontslag is niet eens nodig?! Waar is het fatsoen in politiek en internationale relaties? Politici vertegenwoordigen ons, burgers, en horen onze belangen te verdedigen, niet internationale schandalen te veroorzaken die relaties tussen naties kunnen om zeep helpen.

 • Ineke Visser

  En hoe zou het komen dat het vertrouwen in de politici gedaald tot een minimum.