'Engel' spoelt aan op afgelegen eiland, maar dan volgt de ontnuchtering

De 'engel', rechts vooraan op de stoel, trok massa's nieuwsgierigen.
afp De 'engel', rechts vooraan op de stoel, trok massa's nieuwsgierigen.
Grote opschudding op een afgelegen eiland van de Indonesische Banggai-archipel. Daar spoelde een wondermooie pop aan die door de eilanders al snel werd vereerd als zijnde een engel. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. Het 'geschenk uit de hemel' bleek na onderzoek evenwel een opblaasbare sekspop.

Het was eilandbewoner Pardin die in maart de merkwaardige vondst deed. Het was de dag na een zonsverduistering in de regio. Een en ander werd met elkaar in verband gebracht en dus moest de aangespoelde pop wel een engel zijn.

Visser Pardin nam de pop mee naar zijn dorp Kalupapi. Zijn moeder gaf de 'engel' nieuwe kleren en een hoofddoek. Indonesië is immers het land met het grootste aantal islamitische inwoners ter wereld.

De pop werd plechtstatig in een stoel geposteerd en trok al snel massa's nieuwsgierigen. Je komt immers niet elke dag een engel tegen.

De grote commotie leidde al snel tot een onderzoek van de politie. "We hoorden verhalen van een engel die af en toe weende en vereerd werd als een heilige", zegt politiecommissaris Pramukarno.

Geen internet
Agenten namen de 'engel' in beslag en namen die mee naar het commissariaat. Daar bleek al snel dat het om een opblaasbare sekspop ging. "Het probleem is dat de eilanden erg afgelegen zijn", vervolgt Pramukarno. "De mensen hebben daar geen internet en hebben geen flauw benul van wat een seksspeeltje is".

De sekspop blijft voorlopig op het commissariaat. Aan de eilanders wordt tekst en uitleg verschaft over de 'wonderbaarlijke' vondst.