Ga naar de mobiele website
^ Top

Herkenbaar? Veertien dingen die we nog amper doen

thinkstock
De tijd staat niet stil. Alles evolueert constant en er zijn dan ook dingen die we vroeger heel normaal vonden, maar nu nog amper doen. Denk maar aan live naar televisie kijken. Hieronder zetten we veertien dingen op een rijtje die we tegenwoordig niet veel meer doen. Herkenbaar toch, of niet?

1. Vliegtuigtickets boeken via telefoon
Het is nog steeds mogelijk om telefonisch je vliegtuigtickets te bestellen, maar bijna niemand doet het nog. De meesten onder ons boeken gewoon online. Tot de vlucht geannuleerd wordt, dan wordt de luchtvaartmaatschappij uiteraard overstelpt met telefoontjes.

thinkstock

2. Live tv kijken
Geweldig toch die pauzeknop? Het resultaat is wel dat we nog amper 'live' naar tv kijken. Tenzij het om een sportwedstrijd gaat, maar zelfs daar durven we wel eens uitgesteld naar kijken zodat we de vervelende reclame kunnen doorspoelen.

thinkstock

3. Een cd kopen
Hoe vaak kopen we nog cd's? Je kan overal legaal muziek downloaden en ook de cd-speler is met uitsterven bedreigd.

thinkstock

4. Een fax gebruiken
Geef toe, wie bezit er nog een fax? Ook het gebruik ervan zal zich waarschijnlijk beperken tot bedrijven.

thinkstock

5. Een papieren kalender kopen
Wie koopt er tegenwoordig nog een papieren kalender om op te hangen? Toegegeven, ik ben ook schuldig aan het bestellen van fotokalenders als ultiem kerstcadeau bij gebrek aan inspiratie.

thinkstock

6. Een cheque uitschrijven
Wanneer is de laatste keer dat jij een cheque voor iets hebt geschreven? Is het überhaupt al ooit gebeurd?

thinkstock

7. Naar een speelhal gaan
Kan je het je nog herinneren? Al die speelhallen met arcade spelletjes. Pure nostalgie.

thinkstock

8. Een brief schrijven
Een handgeschreven brief welteverstaan. Iedereen typt wel eens een brief op zijn/haar computer, maar echt met de hand geschreven? Lang geleden waarschijnlijk.

thinkstock

9. Naar de bibliotheek gaan
Mensen die graag boeken lezen, kopen ze veelal online of in de winkel, maar effectief naar de bibliotheek gaan en een boek lenen? Ook e-boeken zijn moordende concurrentie voor de bibliotheek.

thinkstock

10. Een papieren krant lezen
Gelukkig zijn er bij ons nog veel mensen die een papieren krant lezen, maar ook hier zet de digitalisering zich voort.

thinkstock

11. Hoofdrekenen
Doe jij nog de moeite om de rekening op restaurant na een verjaardagsfeestje met pen en papier uit te rekenen? Juist ja, ik ook niet. Er staat niet voor niets een rekenmachine op onze smartphone.

thinkstock

12.  Een vaste telefoonlijn hebben
Tegenwoordig komt het meer en meer voor dat mensen enkel nog bereikbaar zijn via hun gsm. Mensen met een vaste lijn zijn met uitsterven bedreigd.

thinkstock

13. Zelf een fotoalbum maken
En daarmee bedoelen we niet een fotoalbum samenstellen via internet, maar werkelijk foto's knippen en plakken in een echt fotoboek.

thinkstock

14. Een kaart gebruiken om de weg te vinden
Wie heeft er tegenwoordig geen gps in zijn/haar auto zitten en gebruikt nog echt een kaart om de weg te vinden?

thinkstock

Persoonlijk scoor ik nog niet zo slecht. Ik doe nog steeds zeven van de veertien dingen regelmatig. Live tv kijken, een cd kopen, een papieren kalender gebruiken en een papieren krant lezen behoren tot het pakket. Af en toe schrijf ik zelfs nog eens een brief en ik ben een van de uitzonderingen die nog over een vaste telefoonlijn beschikt. Geloof het of niet, maar ik heb thuis vier handgemaakte fotoalbums, sterk toch? En bij u? Laat het ons gerust weten via de reacties.Meld een bug