Moorkop of een Bossche bol.
Volledig scherm
Moorkop of een Bossche bol. © -

HEMA noemt moorkop voortaan chocoladebol: “Oude naam is niet meer van deze tijd”

De Nederlandse winkelketen HEMA heeft besloten om vanaf 30 maart de naam van het gebakje ‘moorkop’ te veranderen in chocoladebol. Volgens het bedrijf is de naam “niet meer van deze tijd”. 

15 reacties

 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Aan allen: De Nederlandse encyclopedie omschrijft moor als een reeks niet-geaccepteerde N-woorden. Ik ben geen voorstander van al het politiek correct gedoe, maar voor je sterk van oordeel bent leg je beter alle kaarten op tafel. In Nederland is het woord 'moor' een slang voor 'neger' en dat woord is een slang voor 'slaaf'. Vandaar de redenatie.
 • Benny Raes

  2 jaar geleden
  Er zijn streken waar een moor betekent: een ketel die boven het vuur gangt of ketel waarmee men water aan de kook bracht door hem op de kolenkachel te zetten ( mijn grootmoeder zaliger had een moor). Maw helemaal geen sprake van een persoon maar van een voorwerp. Dus het woord moorkop kan gerust van die zwart gerookte ketel komen.
 • Tom De Bondt

  2 jaar geleden
  Ik als blanke stoor me aan de naam bleekmiddel en voel me gediscrimineerd. Hernoemen maar!
 • marijke deruyck

  2 jaar geleden
  chocoladeBOL is discriminerend voor iets gezettere mensen. Foei Hema !
 • An Peeters

  2 jaar geleden
  De politieke correctheid wordt zotter met de dag, zo zot, dat ze binnenkort niet meer correct is. Ook witte chocola is discriminerend : witte is een scheldwoord voor blanke. Dat mag dan ook niet meer. Of bestaat die correctheid enkel voor getinte mensen ? Dan is het niet correct. De zotten zijn de wereld nog niet uit, das duidelijk