Heldhaftige wasbeer bereikt top van wolkenkrabber na klim van bijna 24 uur

Twitter @timnelsonmpr
Een onverschrokken wasbeertje veroverde een schare fans toen hij gisteren begon aan zijn beklimming van een wolkenkrabber in St. Paul in de Amerikaanse staat  Minnesota. Vanmorgen bereikte het diertje eindelijk de top van het gebouw onder aanmoediging van nieuwsgierige voetgangers. Ook op sociale media vergaarde de wasbeer een hele meute supporters.

Volgens MPR News zat de wasbeer eerst vast op een richel aan een kantoorgebouw van twee verdiepingen hoog in de stad St. Paul. Wanneer de dierenbescherming gisteren ter plaatse kwam, liep het mis. Het wasbeertje vluchtte de verkeerde kant op toen de medewerkers een lange, houten lat tegen de gevel zetten, in de hoop dat het diertje naar beneden zou klimmen. In de plaats daarvan kroop hij naar het dak van het kantoorgebouw, klauterde op de wolkenkrabber ernaast en begon vanaf daar naar boven te klimmen. 

De wasbeer had veel bekijks. Kantoorwerkers in het gebouw deelden verdieping per verdieping foto’s van zijn vooruitgang. Voetgangers op straat bleven af en toe staan om het spektakel te observeren. Internetgebruikers over de hele wereld volgende de vooruitgang van de kleine wasbeerheld online en ook 's nachts bleven fans de voortgang van de wasbeer volgen vanaf het grasveld voor het gebouw.

Twitter/Tim Nelson

Vanochtend vroeg bereikte het dier het dak van het 23-verdiepingen hoge gebouw, waar een val met kattenvoer op hem stond te wachten. Volgens Chelsey DeMers, assistent-directeur van Wildlife Management Services, stelt de wasbeer het goed en heeft hij kunnen eten. Een medewerker van de dienst zal het diertje later op de dag elders vrijlaten.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Een raam open doen? Kunnen die ramen wel open en zal het dier dan niet schrikken?

 • Griet Maes

  Blij dat hij boven geraakt is! Mijn eerste gedacht was ook 'kan er nu niet iemand gewoon een raam open zetten', maar ik vermoed dat dat niet kan in zo'n wolkenkrabber, om zelfmoorden te vermijden. Bij ons op het werk, geen wolkenkrabber uiteraard, kan je trouwens ook geen ramen open zetten.

 • Sobek Wessels

  Wasberen zijn geweldige dieren !

 • Kevin Vercauteren

  Wordt hij nu genaturaliseerd ?

 • Christelle Van Aerde

  hij is boven :-) Daredevil raccoon makes it to roof of Minnesota skyscraper, aldus the guardian