Heks sleurt flik 200 meter aan hoge snelheid mee: "Aardse regels gelden niet voor mij"

Eilish De Avalon noemt zichzelf een heks uit Geelong en vindt dan ook dat de regels hier op Aarde niet voor haar gelden. Dat zei ze ook aan de Australische verkeersagent Andrew Logan, alvorens de arme man bijna tweehonderd meter mee te sleuren met haar auto, aan hoge snelheid. Logan raakte daarbij zwaargewond.

"Ik kom van een andere wereld, uw wetten en straffen gelden niet voor mij. Ik aanvaard ze niet. Het spijt me. Ik moet nu gaan, dank u." Dat zei mafkees De Avalon aan de verkeersagent die haar liet stoppen voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden. En de zelfverklaarde heks stoof weg. Helaas nog met de arm van de arm der wet tussen de bestuurdersdeur. De agent werd zo 190 meter meegesleurd over een drukke straat en moest daarna met zware verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Geen rijbewijs
De 40-jarige De Avalon vertelde de politie op die bewuste 23ste februari ook nog dat zij "een universele naam had die niet erkend werd hier". Een rijbewijs was zij als buitenaards wezen "niet verplicht te hebben".

Op haar proces pleitte de 'heks' schuldig aan een resem aanklachten: toebrengen van ernstige verwondingen, gevaarlijk rijden, rijden zonder rijbewijs, gebruik van de gsm tijdens het rijden en negeren van het politiebevel te stoppen.

60 km/uur
Het slachtoffer vertelde de rechter dat hij vreesde voor zijn leven, toen De Avalon wegschoot. Hij had geprobeerd de sleutels uit het contact te halen, maar De Avalon deed haar raampje weer dicht en drukte het gaspedaal in. Het herhaaldelijke bevel van Logan te stoppen negeerde ze en ze versnelde zelfs nog. Tegen 60 km/uur werd de agent meegesleept. Toen ze wel moest vertragen door het drukke verkeer, kon de verkeersagent de sleutels uiteindelijk toch uit het contact halen.

Andrew Logan liep zware verwondingen op aan zijn rechterarm, zijn schouder en zijn borst. Hij zal waarschijnlijk nog verder moeten geopereerd worden. (jv)