Heethoofden zitten elkaar urenlang dwars om vrije parkeerplek

De patstelling tussen de bestuurders duurde zo'n twee uur.
Twitter/Chicken Tikka Mariah De patstelling tussen de bestuurders duurde zo'n twee uur.
Het vinden van een parkeerplek is soms een hell of a job. Als je bij het inparkeren te maken krijgt met weggebruikers die menen meer recht op ‘jouw plekje’ te hebben, is een verkeersruzie erg dichtbij. Het laatste gebeurde gisteren in Los Angeles, waar het getouwtrek om een parkeerplaats uitdraaide op een urenlange treiterpartij. Tot groot vermaak van Twitteraars die de parkeerruzie bijna live konden volgen.

Als de bestuurder van de zwarte sedan in de Koreaanse wijk van de Amerikaanse wereldstad een lege parkeerplaats ontwaart, rijdt hij er voorbij en zet hij zijn richtingaanwijzers aan, klaar om achteruit in te parkeren. De chauffeur van de volgende zilveren auto denkt daar duidelijk anders over. Hij blokkeert zijn manoeuvrerende voorganger.

Een vrouw die aan de overkant van de straat woont, slaat het bizzare schouwspel gade en maakt foto’s en filmpjes van de parkeerimpasse. Geen van beide halsstarrige automobilisten geeft een strobreed toe. Terwijl de minuten verstrijken, gaan daarna demonstratief de knipperlichten aan. Niemand die wil wijken, dat is duidelijk. Na een uur gaat langzaam maar zeker de duisternis in. En de twee auto’s blijven waar ze staan.

Zelfs na twee uur lijken de kemphanen niet bereid tot opgeven, ook niet als aan de overzijde van de straat een andere plek vrijkomt. Het overige verkeer moet zich, luid claxonnerend en het tegemoetkomende verkeer hinderend, langs de onverbiddelijke ‘verkeershufters’ persen. Inmiddels is het donker.

Partijtrekken

Het Twitter-draadje, met de filmpjes en foto’s van de overbuurvrouw, levert haar meer dan 20,000 likes op. Volgers van het parkeerspektakel, waaronder fotomodel en celebrity Chrissy Teigen, kiezen zelfs partij voor een van beiden. “De zwarte auto passeerde de plek bewust, omdat hij achteruit in wilde parkeren. Zilveren auto, je bent een gemene en slechte chauffeur”, reageert ze.

Als voor de twee auto’s een parkeerplek vrijkomt, lijkt het probleem zichzelf op te lossen. Beide heethoofden parkeren hun voertuig, maar geen van beiden lijkt het lef te hebben uit te stappen. Wellicht bang voor een confrontatie blijven ze achter hun stuur zitten. Het is de chauffeur van de zilveren auto die uiteindelijk opgeeft en uit de auto stapt. Tot een lijfelijke confrontatie komt het gelukkig niet. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Delafontaine

    Op een bepaald moment is het toch tijd om uit te stappen en de geschillen te beslechten.

  • Carlos Simonis

    Asociaal, wanneer ik iemand zie die eerst vooruit rijd om vervolgens achterin te parkeren laat ik hem/haar ten alle tijden voor. Ben een keer getuige geweest dat een ander direct ging inparkeren terwijl hij zag dat de ander ermee bezig was. Zelden iemand gezien die zo snel weg reed, omdat de andere man die nogal stevig gebouwd was om verhaal te halen waarom de ander zo asociaal was.