Hartverscheurend mooi: jonge kerel trouwt op sterfbed

Er viel geen tijd meer te verliezen: een man met rhabdomyosarcoom (RMS) -een zeer zeldzame vorm van kanker- heeft zijn ja-woord gegeven in de spoedafdeling van een ziekenhuis. Het emotionele moment vond vorige week plaats, vier dagen geleden verloor Caleb Hanby (28) de strijd die hij nooit kon winnen. Het filmpje waarin het koppel elkaar eeuwige trouw beloofde, is er nu enkel maar krachtiger door geworden.

Bethany Davidson en haar fitnessmanager hadden normaal gezien op 1 november moeten trouwen. De datum verschoof naar 11 oktober nadat ze een droomhuwelijk van 100.000 dollar 'gewonnen' hadden. De beste vriendin van Bethany had hen stiekem ingeschreven voor een wedstrijd op de radio, hun ontroerende verhaal veroverde de harten van de jury.

Vorige week kampte Caleb echter plots met ademhalingsproblemen, het koppel besefte dat er snel gehandeld moest worden. "Het moest die dag zelf gebeuren. Leven zonder ooit getrouwd te zijn met mijn soulmate? Dat kon ik me niet voorstellen", wist Bethany.

Facebook

"Hey knapperd"
En dus stak het ziekenhuispersoneel nog snel een handje toe om er een onvergetelijke dag van te maken. De keuken zorgde voor een bruidstaart, de aanwezige arts ging snel twee ringen kopen in de cadeaushop en verpleegster Lauren Hill speelde 'bruidsmeisje'.

"Hey knapperd. Eindelijk mag ik jouw vrouw worden, hier heb ik mijn hele leven op gewacht", bracht de bruid geëmotioneerd uit. "Dat je mij gekozen hebt om jouw leven mee te delen, maakt me zielsgelukkig. Je bent het licht van mijn leven. Je hebt me het voorbije jaar meer geleerd over de liefde dan ik ooit mogelijk achtte. Je maakt mij compleet, het grootste deel van mijn hart zal altijd van jou zijn. Het is een eer om jou mijn echtgenoot te mogen noemen. Hoeveel tijd we ook nog samen krijgen, je zal altijd de liefde van mijn leven blijven. Ik hou van jou, voor eeuwig."

Facebook

Complete verrassing
De twee hadden elkaar leren kennen in zijn fitnesscentrum. Het eerste serieuze contact volgde echter pas toen ze elkaar tijdens een avondje uit in Nashville tegen het lijf liepen. Sinds juli vorig jaar zijn ze onafscheidelijk geworden, geen hard kankerverdict dat daar nog wat kon aan veranderen.

De hartverscheurende diagnose kwam trouwens als een complete verrassing. De tandarts van Caleb dacht eerst nog aan een probleempje met het kaakgewricht, een biopsie bracht echter de kwaadaardige tumor van dwarsgestreept spierweefsel aan het licht. Een volledig jaar chemo- en radiotherapie kon het tij niet meer keren.

Facebook