Harigste auto ter wereld te koop

De Fiat 500 uit 1975 staat officieel te boek als harigste auto ter wereld.
Catawiki De Fiat 500 uit 1975 staat officieel te boek als harigste auto ter wereld.
Wie nog een unieke auto zoekt en een stevig zakcentje overheeft, doet er goed aan om de komende dagen eens op Catawiki te kijken. De veilingsite biedt namelijk een auto aan die van top tot bumper is bedekt met mensenhaar.

De Italiaanse styliste Maria Lucia Mugno spendeerde zo'n 85.000 euro om van een Fiat 500 uit 1975 de harigste auto ter wereld te maken. Het karwei heeft haar behalve een vermogen ook meer dan twintig dagen werk gekost. De auto is tot twee keer toe opgenomen in het Guinness Book of World Records.

Het haar is afkomstig van mensen uit India en volgens Catawiki zijn die ontsmet, gewassen, gebleekt en geverfd volgens een industrieel proces en gekapt. Daarna is het licht- en donkergekleurde haar ingevlochten en aangebracht aan de binnen- en buitenkant van het autootje. Daarbij is zelfs het stuur meegenomen.

Perfecte staat
De veilingmeesters hopen dat de unieke auto uiteindelijk voor 124.500 euro weggaat. De auto verkeert verder in perfecte staat, al wordt om logische redenen afgeraden ermee te rijden als het regent. 

De veiling loopt nog drie dagen. De winnaar moet het wagentje overigens wel in Italië ophalen.

Catawiki
Ook het interieur is meegenomen
Catawiki Ook het interieur is meegenomen