Gynaecoloog vergeet gsm in buik patiënte na keizersnede

Archiefbeeld.
thinkstock Archiefbeeld.
Een medische blunder veroorzaakt grote heisa in Jordanië. Een gynaecoloog zou namelijk zijn gsm hebben achtergelaten in de buik van een patiënte nadat hij bij haar een keizersnede had uitgevoerd. De zaak haalde zelfs het Jordaanse parlement, waar het ontslag van de regering werd geëist.

Hanan Mahmoud Abdul Karim is een 36-jarige vrouw die zich op 24 april jongstleden aanbood in een privékliniek in de hoofdstad Amman. Geheel volgens de afspraak werd daar een keizersnede uitgevoerd. Die verliep probleemloos en de vrouw zette een gezonde baby op de wereld.

Trillingen
Eenmaal terug thuis, merkte de familie van mevrouw Karim dat er iets niet pluis was. Haar buik leek immers te trillen. Ze trok samen met haar moeder opnieuw naar het privé-hospitaal, maar daar zou men geweigerd hebben haar te helpen.

In een openbaar ziekenhuis werd Karim onderworpen aan een röntgenonderzoek. Daar werd vastgesteld dat er een draagbare telefoon in haar buik zat. Die werd meteen operatief verwijderd.

Dit onverkwikkelijke voorval, hoe ongeloofwaardig het ook moge klinken, werd ter sprake gebracht in het parlement van Jordanië. Een volksvertegenwoordiger eiste zelfs het ontslag van de regering. "In landen waar de gezagsdragers de burgers respecteren, nemen deze zelfde gezagsdragers ontslag na een dergelijk incident", klonk het op de tribune.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels