Grondpersoneel lacht vijfjarige uit met haar naam en zet instapkaart op social media

REUTERS
Traci Redford bedacht haar dochtertje vijf jaar geleden met de originele naam Abcde, uit te spreken als ‘ap-sie-die’. Daar moest een werkneemster van luchtvaartmaatschappij Southwest op de luchthaven John Wayne in Californië zo hartelijk om lachen dat ze haar dolle pret wou delen met de rest van de wereld. Ze postte de instapkaart van het vijfjarige meisje uit Texas op sociale media. Een relletje was het gevolg.

Mama Traci kon er helemaal niet mee lachen dat iemand van het grondpersoneel van Southwest de spot dreef met de naam van haar dochtertje Abcde. Het meisje lijdt aan epilepsie en daarom mag ze telkens als ze het vliegtuig neemt, boarden voor de andere passagiers. Dat was een paar weken geleden ook het geval toen ze van Orange County in Californië naar El Paso in Texas reisde. 

Aan de gate van luchtvaartmaatschappij Southwest op John Wayne Airport in Orange County verliep het pre-boarden niet zoals de Traci Redford had gehoopt. Een vrouwelijk lid van het grondpersoneel zag de naam van het meisje en spotte ermee bij haar collega’s. Dat ontging Traci niet. “Ik draaide mij om en zei haar: ‘Ik kan je horen en mijn dochter ook. Ik zou het waarderen als je daarmee ophield’”, vertelt de gechoqueerde moeder in een video-interview met ABC7.

“Ze nam een foto van de boarding pass en postte die op social media om mijn dochter belachelijk te maken”, getuigt Traci. Iemand had deze vorm van ‘name shaming’ gezien op Facebook en maakte Southwest Airlines er attent op. Zo kwam ook Traci Redford het te weten. Ze maakte een formele klacht over, maar twee weken later had de vliegmaatschappij nog altijd geen antwoord gegeven. Pas toen het verhaal in de pers kwam, reageerde Southwest wél. ABC7 kreeg als reactie een officiële verklaring met excuses voor de familie Redford. Het bedrijf wou verder niet kwijt wat de eventuele gevolgen waren voor de betrokken werkneemster.

De vervelende ervaring leerde de kleine Abcde Redford alvast een harde les. “Ze vroeg mij waarom die mevrouw met haar naam lachte”, aldus haar mama Traci Redford. “Ik zei haar dat niet iedereen lief is en dat ook niet altijd zal zijn, spijtig genoeg.”

Dat bleek ook in de reacties op sociale media. Heel wat mensen vonden het niet gepast dat Traci haar dochtertje de “belachelijke” naam Abcde had gegeven.
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric De landtsheer

  'k Heb zo een graatmager jongetje ooit ontmoet met de naam Hercules

 • Lucynda van der Does

  Kind heeft ook een beetje erg rare naam. Laat mama zich maar goed voorbereiden op school. Zo leuk zal dat niet gaan worden voor Ab-sie-die ....och erm

 • Dries Crombez

  Gelukkig heet ik gewoon 3S

 • Geert Vaelen

  Wie noemt z'n kind nu Abcde? En de gemeente neemt die naam zomaar aan? Da's toch vragen om miserie? Had dan de naam echt geschreven zoals Absiedie, niet Abcde. Binnekort krijgt ze een zoon, hoe gaat die heten? Vwxyz? VieWieXiz? Komaan, denk eens na voor je een naam verzint.

 • Eida Lam

  Sommige mensen zijn niet lief? Ja. De moeder voorop.