Gratis boodschappen dankzij computerpanne

De klanten van een kruidenierszaak in North Carolina hebben zondagochtend een goede zaak gedaan. Door een computerpanne deden de kassa's van de Harris Teeter-vestiging in Morrocroft Village het niet. Omdat de klanten ruim anderhalf uur moesten aanschuiven, kregen zij als compensatie de inhoud van hun winkelkarretje gratis mee naar huis.

"Harris Teeter heeft dit netjes opgelost", getuigt David Coburn. Hij kwam zondag omstreeks 11 uur in de winkel aan voor zijn wekelijkse boodschappenronde. "Na een uurtje was ik klaar, maar aan de kassa's stonden lange rijen wachtenden. Ondertussen deelden winkelbedienden hapjes uit aan de klanten".

110 dollar
Uiteindelijk verscheen de winkelmanager ten tonele. Omdat het computerprobleem maar niet opgelost geraakte, besliste hij om alle klanten zonder betalen naar huis te laten gaan. Intussen werden geen nieuwe shoppers binnengelaten. "Voor mij was dit een cadeautje van zo'n 110 dollar", aldus een opgetogen David Coburn.

Elegant
"Dit leek ons de meest elegante oplossing om onze klanten tevreden te stellen", aldus woordvoerster Danna Jones van Harris Teeter. "Zo'n 70 mensen hebben gratis boodschappen kunnen doen". Omstreeks 13.30 waren de problemen van de baan en ging de Harris Teeter-winkel weer open.