Grapje draait voor Nederlandse Sofie (8) uit op levensgevaarlijke stunt

Sofie hing volgens de vader van haar vriendinnetje 'wel een minuut lang' in de lucht.
Dumpert Sofie hing volgens de vader van haar vriendinnetje 'wel een minuut lang' in de lucht.
Een achtjarig meisje uit het Nederlandse Spaarndam heeft gisteren doodsangsten uitgestaan nadat ze voor de grap aan de gesloten slagboom van een brug was gaan hangen. Het rood-witte gevaarte vloog even later omhoog.  

Het incident vond plaats bij de brug op de Spaarndammerdijk. Voor ze het wist, bungelde Sofie op zo'n acht meter hoogte. "Ze schoot als een malle de lucht in'', verklaarde de vader van haar vriendinnetje Noa tegenover NH Nieuws.  

De vader had met de meiden een ijsje gekocht. "Ze waren een beetje aan het klooien en wilden aan de slagboom gaan hangen. Ik zei nog een paar keer: 'niet doen, niet hangen, stoppen daarmee, kappen' maar binnen twee seconden hing Sofie hoog boven de grond. Volgens mijn dochter kon ze niet loslaten omdat ze plakhanden had. Gelukkig klimt Sofie elke week op de klimmuur in Haarlem. Daarom is ze heel sterk in haar handen. Dat is misschien wel haar redding geweest. Nou ja, redding. Samen met een voorbijganger stond ik precies onder Sofie op de grond. We hadden haar zo kunnen opvangen.''

Naar inschatting van de vader hing het vriendinnetje van zijn dochter wel een minuut lang in de lucht voordat de slagboom weer naar beneden kwam. "Sofies moeder vertelde me dat het geen seconde langer had moeten duren omdat haar dochter niet meer kon." Hoewel het angstige avontuur goed afliep, deed het meisje vannacht geen oog dicht door nachtmerries. "Haar moeder wil andere jongeren waarschuwen en op het hart drukken nooit voor de grap aan zo'n slagboom te gaan hangen omdat het levensgevaarlijk is."

Een foto van het incident verscheen gisteravond op Dumpert.nl, waar door sommigen wordt getwijfeld aan de echtheid ervan. "We laten de foto uitvergroten en hangen 'm op in Sofies slaapkamer", verklaarde de moeder van het meisje in ieder geval tegenover RTL Nieuws.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • aaron lammens

  Plakhanden en toch zou ze niet langer hebben kunnen volhouden amai

 • Febe Chapin

  Amai, sterke meisje, ik had binnen 10 seconden al mijn grip verloren. Misschien moet ze een atleet worden

 • Elke De Vos

  Goh het zijn weer allemaal saaie mensen hier hoor, nooit ne stoot in het leven uitgestoken zeker..? Allemaal op jullie achtste volwassen..? Ze heeft gewoon een slagboom omarmd, geen mens kapotgemaakt of blinde in het water geduwd... Jawadde zeg.

 • Guy Dupont

  @Theo Van Hoof. Motoren zijn zeker sterk genoeg als er iemand aanhangt. Tenminste vroeger toch. In mijn jeugd was dit een van de spelletjes om jezelf te bewijzen. (Hasselt ong. 55jaar geleden). Voordeel was wel toen hingen er nog kettingen als een soort net aan de slagbomen.

 • Heidi Werbrouck

  Niet erg slim natuurlijk maar aan de andere kant, dit kind heeft nog de kans om kinderstreken uit te halen. Velen weten amper nog wat een slagboom is en een ophaalbrug kennen ze van een antieke foto