Golden Gate Bridge maakt zoemend geluid dat buurtbewoners ervaren als “griezelig” en “martelend”

De wereldberoemde Golden Gate Bridge in San Francisco.
Getty De wereldberoemde Golden Gate Bridge in San Francisco.
Buurtbewoners kunnen de laatste weken vaak de slaap niet vatten door een klagend gezoem dat van de beroemde Golden Gate Bridge komt. De vermoedelijke oorzaak is de wind die de pas aangebrachte nieuwe reling doet zingen. De inwoners van San Francisco bestempelen het geluid als “griezelig”, zelfs een “foltering”.

De autoriteiten van San Francisco proberen een manier te bedenken om het irritante gebrom van de Golden Gate Bridge in te tomen. Op 5 juni doken de eerste klachten op social media op. Schuldige is de noordwestenwind die inspeelt op de nieuwe balustrade die onlangs tijdens een grote renovatie van de wereldberoemde brug naast het voetgangersgedeelte is aangebracht. Dikke latten aan de westkant werden vervangen door dunnere, om meer wind door te laten. De constructie kan daardoor nu windvlagen doorstaan tot 160 km/uur in plaats van tot 100 km/uur.

Vooral op de brug zelf doet het geluid “pijn aan de oren” en is het “onverdraaglijk”, volgens iemand op Twitter, die een filmpje ter illustratie postte (zie hieronder). Volgens de San Francisco Chronicle houdt het gefluit mensen die dicht bij de brug wonen uit hun slaap. De krant ziet de toekomst somber in en schrijft: “Dit gaat nooit meer weg”.

Tijdens een vergadering vrijdag noemden sommige buurtbewoners het een “marteling”. Ze zeiden dat ze er fysiek ongemakkelijk van werden. Hoofdingenieur Ewa Bauer-Furbush antwoordde dat de ingenieurs er zich niet van bewust waren dat dit geluid zou worden geproduceerd. De stad zoekt nu hulp bij experts.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.