Goklustige boekhouder luistert niet naar zijn zoon en wint zo 267 miljoen euro

Nieuwbakken multimiljonair Tayeb Souami kan met 183 miljoen zijn geluk niet op
New Jersey Lottery Nieuwbakken multimiljonair Tayeb Souami kan met 183 miljoen zijn geluk niet op
"Stop ermee, je wint toch nooit iets." Imel vroeg al jaren aan zijn goklustige vader om die kansspelletjes voor bekeken te houden. Het was toch alleen maar geldverspilling. Tot deze week dan, want Tayeb Souami won ruim 315 miljoen dollar (267 miljoen euro) in de Powerball-loterij. "Vaders weten het altijd beter", lachte de man gisteren tijdens een persconferentie.

De 55-jarige boekhouder uit Little Ferry (New Jersey) kwam in 1996 als immigrant naar Amerika. Van een gokje was hij sindsdien allerminst vies.

Deze keer deed Souami eerder per toeval mee: hij bracht een pak sinaasappelsap terug naar de winkel en besloot van het geld toch maar twee loten te kopen. De nummers 3, 6, 9, 17, 56 en het Powerball-getal 25 bleken gelukstreffers. 

"Hart ging steeds sneller slaan"
De mond van Souami viel dan ook open toen hij het biljet de volgende dag liet controleren. "
De kassierster bleef maar 'Oh mijn God, oh mijn God' roepen", vertelt de winnaar emotioneel. "Mijn hart ging steeds sneller slaan." Toen Souami het bedrag hoorde, kostte het hem twee uur om de formulieren in te vullen. Zo erg trilden zijn handen.

Gisteren riepen medewerkers van de New Jersey Lottery hem officieel uit tot winnaar. De spanning maakte plaats voor een brede lach. Souami  koos ervoor om de 315,1 miljoen niet in delen uit te laten betalen, maar in één keer 183,2 miljoen dollar (155 miljoen euro) te incasseren.

Hypotheek aflossen
De nieuwbakken multimiljonair nam meteen ontslag. "Mijn dag is gekomen", klonk het. "Ik hoop van harte dat jullie dit ook ooit eens zullen mogen meemaken."

Tayeb is van plan de hypotheek op zijn huis af te lossen en de opleiding van zijn beide zonen te financieren. Wat hij met de rest van zijn gigantische vermogen gaat doen, bespreekt hij binnenkort met een financieel adviseur.

De kans om deze Powerball te winnen was ongeveer één op 292 miljoen. ,,Ik hou van deze nummers en heb er altijd mee gespeeld", aldus de geluksvogel. Souami harkte de op drie na grootste jackpot ooit binnen. Richard Wahl uit Vernon pakte in april de absolute klapper met 533 miljoen dollar (452 miljoen euro).
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tigge Duppe

  Sommige begrijpen het niet. Hij krijgt het volledige kapitaal. Niet in delen maar in 2 keer. Ze doen dit nooit in 1 keer.

 • Jakke Troost

  Hij hoopt van harte dat wij dit ook allemaal eens mogen meemaken. Hoeveel verliezers heb je nodig voor èèn winnaar?

 • Jos Vangenechten

  @MarioAdams.. in de VS moet je in de meeste staten een persconferentie geven als je de grote pot wint

 • Gerard Braeckmans

  Is dit promotie om te gokken?

 • Marcus Camps

  Wat een lul. De helft van het kapitaal opgeven om het bedrag in één keer te krijgen. Kan je voorstellen wat een idioot dat is om op de eerste dag van de uitbetaling al direct de helft van je winst erdoor te draaien. ... Die gaat blijven gokken en binnen de kortste keren heeft hij niks meer.