Gevangene vraagt bewakers in ziekenhuis om koffie en koekjes en neemt dan de benen

Illustratiefoto.
iStock Illustratiefoto.
Kieron Jenkins (30) was vorige maand nog maar een paar uur ingerekend of hij kon alweer ontsnappen. In het ziekenhuis liet hij één bewaker om koffie lopen voor hem en vroeg hij even later aan de andere koekjes. Toen hij zo alleen achterbleef, vluchtte hij op blote voeten en in groene pyjama het hospitaal in het Britse Coventry uit.

Jenkins was aangehouden voor heling en voor het bijten in de arm van een agent die hem achternazat. Hij moest naar het ziekenhuis voor een evaluatie van zijn mentale gezondheid. Sluw bleek hij alleszins nog zeker te zijn. De rechter noemde zijn vraag naar koffie en koekjes op 12 juni “een list” om te kunnen ontsnappen - wat ook gebeurde.

Om Jenkins weer te kunnen klissen, zette de politie een helikopter in. De crimineel werd pas drie dagen later gewoon bij hem thuis aangetroffen, op nog geen vijf kilometer van het ziekenhuis.

Vrijdag veroordeelde de rechter hem tot een celstraf van veertien maanden. Jenkins stond eerder al gekend bij de politie voor heling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.