Gesprek over worst gaat echt over worst: jaloerse kok wurgt ei zo na collega

Kok Eddie Maldonado.
thinkstock - rv Kok Eddie Maldonado.
Een gesprek over worst heeft in een restaurant in Florida geleid tot serieuze geweldpleging door de kok. De man dacht dat zijn collega een verhouding had met zijn vriendin en trachtte hem te wurgen.

Kok Eddie Maldonado (28) werkt net zoals zijn vriendin Nancy Miranda (28) in een filiaal van restaurantketen Carrabba's Italian Grill in de plaats Saint Augustine.

Toen Miranda vorige week woensdagavond een gesprek had met collega Esteban Parra (26), wekte dat de aandacht van de kok. Hij hoorde het woord 'worst' opduiken in de conversatie en vermoedde een seksuele connotatie.

Beet in arm

Maldonado stapte op hen af en schold keukenhulp Parra de huid vol. Hij dacht dat zijn vriendin een verhouding had met de keukenhulp. De manager van het filiaal trachtte de gemoederen te bedaren en riep de twee mannen mee naar buiten. Parra hield vol dat hij het gewoon over vlees had. Enige bijbedoelingen had hij niet.

De situatie escaleerde toen de jaloerse kok Parra plots vastgreep en hem probeerde te wurgen. De manager had alle moeite om Maldonado los te wrikken van Parra, die op zijn beurt Maldonado in de arm beet. De opgepakte kok mocht na het betalen van een borgtocht de gevangenis verlaten. Indien hij contact opzoekt met Parra, wordt hij opnieuw opgepakt.