Gepakt en gezakt op vakantie: Duitse politie zet propvolle Smart aan de kant

De Smart
Polizei oberfranken De Smart
Dat vakantiegangers hun auto soms volstouwen met bagage is nagenoeg bekend, maar een Litouwse automobilist die begin deze week werd aangehouden op de Duitse snelweg A9 bleek het wel heel bont te hebben gemaakt. Zijn Smart zat zó extreem vol dat de 52-jarige bestuurder zich amper kon bewegen en vrijwel geen zicht meer had.  

De verkeerspolitie van het district Hofer spotte de wagen en dirigeerde de Smart naar de parkeerplaats Lipperts-West. Daar werd de man, nadat hij zich met enige moeite uit de auto had gewurmd, aangesproken op zijn verkeersonveilige gedrag. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Verder was het voertuig niet gekeurd en onverzekerd. De man is op de bon geslingerd en mocht niet verder rijden. 

Volgens de politie komt overbepakking van personenwagens met name in de vakantietijd regelmatig voor. De Duitse politie waarschuwt voor gevaarlijke toestanden en noemt de Smart - die van voren  tot achteren en van de vloer tot het dak propvol zat, een van de extreemste gevallen ooit. Op een foto van het voertuig is dat goed te zien. De man had zelfs een koelbox voor de bestuurdersstoel staan, terwijl het zicht naar rechts geheel onmogelijk was door een vrij absurde hoeveelheid spullen. De bestemming van de Litouwer is onbekend.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine van Hoye

  Romy Sneyers je hebt mijn dag goedgemaakt . Aan alle anderen : t speelde zich af in Duitsland dus geen "raadgevingen" aan onze politici.

 • Jean Vandepitte

  Waarom wordt een Smart nog altijd verward met 'auto' ??? De motor is inderdaad van Mercedes. Worden daar inderdaad als ruitenwissermotor gebruikt.

 • aaron lammens

  Hij moest en zou op reis vertrekken het enige wat er nog ontbreekte was een trekhaak

 • Susie Casteleyn

  Haha hij heeft dan toch waarschijnlijk alles bij wat hij mee wilde nemen. Doe hem maar na... Goeie promo voor Smart

 • Lucas Bovens

  Duitse politie zet Smart van Litouwer aan de kant, waarom sommige hier weer Nederlanders bij moeten betrekken is me een raadsel! Of toch niet..... :)))