Gepakt en gezakt op vakantie: Duitse politie zet propvolle Smart aan de kant

De Smart
Polizei oberfranken De Smart
Dat vakantiegangers hun auto soms volstouwen met bagage is nagenoeg bekend, maar een Litouwse automobilist die begin deze week werd aangehouden op de Duitse snelweg A9 bleek het wel heel bont te hebben gemaakt. Zijn Smart zat zó extreem vol dat de 52-jarige bestuurder zich amper kon bewegen en vrijwel geen zicht meer had.  

De verkeerspolitie van het district Hofer spotte de wagen en dirigeerde de Smart naar de parkeerplaats Lipperts-West. Daar werd de man, nadat hij zich met enige moeite uit de auto had gewurmd, aangesproken op zijn verkeersonveilige gedrag. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Verder was het voertuig niet gekeurd en onverzekerd. De man is op de bon geslingerd en mocht niet verder rijden. 

Volgens de politie komt overbepakking van personenwagens met name in de vakantietijd regelmatig voor. De Duitse politie waarschuwt voor gevaarlijke toestanden en noemt de Smart - die van voren  tot achteren en van de vloer tot het dak propvol zat, een van de extreemste gevallen ooit. Op een foto van het voertuig is dat goed te zien. De man had zelfs een koelbox voor de bestuurdersstoel staan, terwijl het zicht naar rechts geheel onmogelijk was door een vrij absurde hoeveelheid spullen. De bestemming van de Litouwer is onbekend.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • aaron lammens

  Hij moest en zou op reis vertrekken het enige wat er nog ontbreekte was een trekhaak

 • Susie Casteleyn

  Haha hij heeft dan toch waarschijnlijk alles bij wat hij mee wilde nemen. Doe hem maar na... Goeie promo voor Smart

 • Lucas Bovens

  Duitse politie zet Smart van Litouwer aan de kant, waarom sommige hier weer Nederlanders bij moeten betrekken is me een raadsel! Of toch niet..... :)))

 • René Neeskens

  En zo rijden er dagelijks tientallen rond. Indien ze een ongeval veroorzaken, moeten brave bestuurders die wél hun verzekering en keuring betalen, ook nog opdraaien voor deze klaplopers. Onmiddellijke inbeslagname van het voertuig én de fraudeur laten opdraaien voor de gemaakte kosten. Onverzekerde voertuigen onmiddellijk op de takelwagen. Met dat voertuig rijden ze al niet meer rond. Politici, neem jullie verantwoordelijkheid.

 • Bertrand Janses

  Na mijn ervaringen in het Oostblok sinds 1955 (tot begin 2000) blijf ik het zeggen: al de Oostblok chauffeurs rijden hier (ook de vrachtwagens) zoals ze al jaaaaren gewoon zijn in "het" Oostblok, d.w.z. ze hebben daar geen auto-cultuur want auto's waren enkel voor de "aparatschik"!! En 'n rijbewijs koopt men daar voor 15-20 dollar (zelf meegemaakt).