Gênant: chauffeur Google Street View brengt zichzelf in lastig parket

Google
Ver moet je niet kijken om te zien hoe de chauffeur van een Google Street View-wagen zijn eigen (vermeende) verkeersovertreding digitaal vastlegde. Op de duidelijk zichtbare speedometer, die de snelheid van de aanrijdende Google-auto aangeeft, prijkt het getal 37. Dat zou 7 mijl per uur sneller zijn dan toegelaten in deze zone 30 in het Schotse Glasgow. Het gaat weliswaar niet om geijkte meetapparatuur van de politie, maar om een bord met waarschuwingsfunctie.

Het was het oog van de Nederlandse fietser Twan van Duivenbooden dat op dit beeld viel. Hij vermeldde het in een tweet, die al snel door de Britse media werd opgepikt. De foto werd vorig jaar in juli geschoten in de residentiële straat, St George's Road, in Glasgow en is vandaag nog altijd te zien op Google Street View.

Onlangs kwam Google ook al in het nieuws nadat een van hun camerawagens het moment vastlegde waarop hun auto ergens in Finland een pony deed opschrikken. Het dier rende het veld in, de ruiter viel en bleef roerloos liggen. Daarna bleken ruiter en paard gelukkig oké.

Voor andere memorabele Google Maps-momenten zorgden onder meer wildplassers, onder wie ook een inmiddels bekende dame. Een andere vrouw, van Down Under, liet dan weer trots haar bovenkant aan de internetwereld zien. En fietste daar niet Labour-leider Jeremy Corbyn door de straten van Islington?