thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Geloof het of niet, naar muggen slaan helpt echt!

Voor wie deze zomer naar het zuiden van Frankrijk, Tomorrowland of gewoon de eigen tuin trekt, heeft het wetenschappelijk magazine Current Biology heel goed nieuws. De onderzoekers van Cell hebben de perfecte methode ontdekt om muggen voor eens en altijd uit je tent, kamer of tuin te bannen. Je hebt volgens hen slechts twee dingen nodig: een hand en je eigen lichaamsgeur.

23 reacties

 • Yvan Lissens

  5 jaar geleden
  Een ventilator helpt inderdaad, een mug is een stuntelige vlieger en luchtverplaatsing vinden ze niet leuk. Het is de kunst om een ventilator aan het voeteinde van het bed te plaatsen en zo te richten dat de luchtstroom jou net niet raakt. Kan je niet tegen het geluid van de ventilator, gebruik dan een verwarmde tablet of vloeistof om muggen te verjagen, werkt ook.
 • Ronny Deckers

  5 jaar geleden
  Ik heb een grote ventilator boven mijn bed. Werkt perfect. Niet iedereen kan er onder slapen, maar als je het wel kan is dat de beste oplossing.
 • Steven Du Four

  5 jaar geleden
  Als een mug bloed moet hebben dan mag je slaan zoveel je wilt, als je ze niet kan slaan zal ze blijven terug komen Het meest effectieve wapen tegen een mug is een ventilator, want muggen houden echt niet van wind!
 • Bernd Vaes

  5 jaar geleden
  Wat een onzin!
 • Michel Bossier

  5 jaar geleden
  Kzie me al slaan als ik lig te maffen .mn vriendin zal lachen ..en trouwens .als het donker is zie j ze al ni vliegen ook