Gek of geniaal? Dit zijn de 6 meest absurde oplossingen om de hitte de baas te blijven

YouTube
Wie het te warm heeft, weet het zeker: je kan er veel voor over hebben om een beetje af te koelen. Deze uitvindingen beloven dat doen, maar zien er op eerste zicht bizar uit. Wat denk je bijvoorbeeld van een ventilator speciaal voor je bed? Of een ijsvest dat je de hele dag koel moet houden?

Koel kussen

Voor veel mensen betekent een hittegolf niet alleen zweterige dagen, maar vooral ook slapeloze nachten. Een koel kussen kan dan een geschenk uit de hemel zijn. Je kan eventueel je beddengoed in de diepvries steken, of je schaft gewoon een "chill pillow" aan. Zo'n kussens bestaan in alle vormen en maten, en zijn meestal voorzien van een gel die lang koel blijft.

Amazon

Ventilator voor in bed

Naast een koel kussen, heb je wellicht liefst ook wat verkoeling onder de lakens. Met deze bedventilator is dat een fluitje van een cent, zo wordt beweerd. Het toestel blaast koele lucht onder je lakens, zodat jij 's avonds in een fris bed kunt stappen.

Zelfgemaakte airconditioner

Een andere optie: flans zelf je eigen airconditioner in elkaar. Het enige wat je nodig hebt zijn twee lege petflesjes, een handvol ijsblokjes en een ventilator. Na wat knutselwerk tover je zo je eigen airconditioningsysteem uit je mouw, als we dit YouTube-filmpje mogen geloven.

Gekoeld tentje

Een behoorlijk creatieve oplossing komt van deze jongen uit Shanghai. Hij slaagde erin om een gekoeld tentje te fabriceren met niets meer dan zijn bedovertrek en een ventilator. Perfect als je toch van plan bent om de hele dag binnen door te brengen.

IJsvest

Dit is de FlexiFreeze Ice Vest: een vest zonder mouwen, mét koelelementen. Steek de koelelementen even in de diepvries, hul je in het gekoelde ijsvest en je bent bestand tegen de hitte. “Het vest is perfect voor alledaagse taken op hete dagen, zoals tuinieren, grasmaaien, met de hond gaan wandelen, en meer”, belooft de productomschrijving.

Amazon

Draagbare douche

En als je echt de wanhoop nabij bent, dan kan je een voorbeeld nemen aan de man in onderstaande filmpje. Niet echt aan te raden met de huidige droogte, maar fris is het allicht wel.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Camps

  Haha Jan Janssens, het koelde dan ook behoorlijk af de vorige dagen, maar de komende dagen belooft het ook ‘s nachts warm te blijven, dan heeft jouw voorstel geen zin meer. Een keer de warmte binnen is het bakken en braden... leve de airco’s, die ik niet heb. Maar mij hoor je niet klagen, ik ben gewoon blij dat we al mooi weer hebben en ik niet hoef te werken.

 • jos JENNES

  Deze morgen 4 vensters gedurende 1.30 u. opengezet op slaapkamer, juist 0,3° afgekoeld, niets dus( we zitten momenteel aan 26°), maar daar gaat nog een beetje bijkomen waarschijnlijk.

 • Marko Decandt

  Ik heb zo'n chill pillow, dat werkt dus niet hé. Wanneer het geen zomer is, ja dan wel, maar dan heb je het niet nodig. Wanneer het snikheet is, is het kussen het eerste half uur min of meer verkoelend, daarna door uwe warme kop, houdt dat kussen dan ook de warmte goed vast, en lig je dus precies op een verwarmd kussen.

 • Jose Van Hauwaert

  Pfff, waar ik leef hebben we 360 dagen per jaar boven de 30c°, in het regenseizoen met een vochtigheidsgraad van boven de 80%. In de "zomer" gaan we vlot boven de 35c° tot zelfs af en toe 45c° en temperaturen die zelfs s`nachts niet of nauwelijks onder de 30c° duiken, en het leven gaar hier gewoon door, zelfs werken op de velden, in het fabriek of restaurant 7/7

 • Peter Buyck

  Wie slaapt er onder lakens in deze hitte?