Gehackte Lime-deelsteps verkopen schunnige praat in Australië

Photo News
In Brisbane in Australië zijn minstens 8 elektrische deelsteps van het bedrijf Lime uit circulatie genomen nadat gebruikers hadden opgemerkt dat er seksistische praat uit klonk. Het is het werk van hackers die toegang kregen tot de audiosoftware van de steps. 

Op een video die circuleert op de sociale media kan men horen hoe verschillende scooters hun eigen, seksueel getinte audiobestand afspelen. Uit één van de elektrische deelsteps klinkt bijvoorbeeld: “Neem me niet, want ik hou er niet van bereden te worden”. Op een andere video “zegt” een step na activatie: “Ok, als je me dan toch wil berijden, neem me dan bij het haar”. 

In een verklaring richt het bedrijf zich tot de vandalen die de “ongepaste en beledigende” opmerkingen op de Lime’s programmeerden: “Het is niet slim, het is niet grappig, men kan het eigenlijk vergelijken met een beltoon veranderen”, klinkt het. 

Over de daders is niets bekend, maar Lime vertelt aan de Amerikaanse krant The Washington Post dat ze zeer goed op de hoogte moeten zijn van de software van de deelsteps, en zo zijn er niet zo veel mensen op de wereld. 

Het is de eerste keer dat de steps op deze manier worden gehackt. Het bedrijf kreeg eerder al te maken met andere problemen, zoals een Lime die plots vuur vatte, uit mekaar viel tijdens een normaal rit of vanuit het niets heel fel begon te remmen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.