Geen vluchten, dus zeilt man van Portugal naar Argentinië om bejaarde ouders terug te zien

Het is  Juan Manuel Ballestero gelukt: op 21 juni bereikte hij na een 12.000 kilometer lange solo-zeiltocht Mar del Plata in Argentinië. Zijn vader wachtte hem op.
AFP Het is Juan Manuel Ballestero gelukt: op 21 juni bereikte hij na een 12.000 kilometer lange solo-zeiltocht Mar del Plata in Argentinië. Zijn vader wachtte hem op.
Naar huis gaan om je bejaarde ouders terug te zien in Argentinië, maar constateren dat het vliegverkeer voor onbepaalde tijd is stilgelegd. Leg je je daarbij neer, of ben je zoals Juan Manuel Ballestero? Hij had er een 85 dagen lange zeiltocht over de Atlantische Oceaan voor over.

De zeiler (47) wierp op 21 juni het anker uit in het Argentijnse Mar del Plata, waar hij verwelkomd werd door zijn vader Carlos.

De veertiger die in Portugal woont en werkt, besloot midden maart om de solo-zeereis te wagen na het stilleggen van het trans-Atlantische vliegverkeer als gevolg van het coronavirus. Met de negen meter lange zeilboot Skua begon hij zijn overtocht vanuit het Portugese eiland Porto Santo. Om zijn unieke reis van 12.000 kilometer te documenteren begon hij met een Instagram-account, waar hij onder meer dolfijnen vereeuwigde.

Een foto die is geplaatst door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

Het doel was om Argentinië te bereiken op 15 mei, de dag waarop Carlos zijn negentigste verjaardag vierde. Ballestero miste die datum door een onvoorziene stop in Brazilië. Hij was wel op tijd voor Vaderdag. Ook moeder Nilda (82) is dolgelukkig. Het ouderpaar had 54 dagen lang niets van hun zoon gehoord. “Maar we wisten dat hij hoe dan ook zou komen”, verklaarde Carlos aan persagentschap AFP.

Na zijn aankomst in Mar del Plata onderging de zeiler een coronatest. Die bleek negatief, waarop de zeiler zijn vaartuig mocht verlaten. Hij heeft voorlopig geen onmiddellijke reisplannen en blijft tot nader order bij zijn ouders.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Desmet

    Respect !!