Geboeide vrouw kan toch nog politiewagen stelen

Na een lange achtervolging wist de politie in het Amerikaanse plaatsje Greenwood Jessica Sterling (23) in te rekenen. De vrouw ging er echter vandoor in de politieauto, met handboeien en al.

Sterling reed vorige week dinsdag vol gas over de snelweg na een echtelijke ruzie. Ze knalde uiteindelijk tegen een hek aan, waardoor agenten haar konden arresteren.

Toen Sterling achterin de politieauto zat, probeerde ze via een zijraam te ontsnappen. Dat mislukte, waarna de agenten haar handen en voeten stevig boeiden. Gevaar afgeweerd? Nee dus: terwijl de politiemannen Sterlings auto inspecteerden, wist de vrouw zichzelf los te wrikken en kreeg ze haar handen weer voor haar lichaam. Daarna opende ze een raam, ging ze op de chauffeursstoel zitten en scheurde ze er vandoor.

Het lukte Sterling om nog zo'n zes kilometer met de politieauto te rijden. Daarna crashte ze opnieuw. Toen de agenten haar vervolgens inrekenden, probeerde de vrouw nog een geweer uit een afgesloten doos te krijgen. Sterling werd via de voorruit uit de auto gehaald. Ze mag zich nu verwachten aan maar liefst 15 aanklachten, onder andere voor rijden onder invloed en diefstal.