Geblinddoekte bestuurster (17) rijdt frontaal op andere auto nadat ze zich waagt aan ‘Bird Box Challenge’

RV/Layton Police
Na Netflix waarschuwt ook de politie van de Amerikaanse staat Utah nu voor de ‘Bird Box Challenge’. Een 17-jarige bestuurster botste maandag op een andere wagen, nadat ze deelnam aan de uitdaging en haar ogen bedekte tijdens het rijden. Als bij wonder kwamen alle betrokkenen er zonder verwondingen vanaf.

De 17-jarige tiener veroorzaakte maandag een auto-ongeluk in Layton, in de Amerikaanse staat Utah, omdat ze de ‘Bird Box Challenge’ wilde uitproberen, een uitdaging die in het leven geroepen werd ter ere van de gelijknamige horrorfilm op Netflix. De bestuurster trok tijdens het rijden haar muts over haar ogen, waardoor ze crashte tegen een ander voertuig, meldt CNN.

Volgens de politie verloor de tiener eerst de controle over haar wagen, waarna ze op het andere baanvak slipte en tegen een andere auto botste. Daarna reed ze nog tegen een verlichtingspaal. Er raakte niemand gewond.

“Bird Box Challenge tijdens het rijden... Voorspelbaar resultaat”, schrijft de politie op Twitter.

‘Bird Box’

Netflix maande zijn kijkers eerder deze maand al aan om niet aan de ‘Bird Box Challenge’ deel te nemen. In de challenge gaan deelnemers geblinddoekt op stap. Ze laten zich inspireren door de gelijknamige film met Sandra Bullock, waarin de personages een blinddoek gebruiken om zich te beschermen tegen een mysterieuze entiteit die mensen aanzet om zelfmoord te plegen. 

Bekijk ook:
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick De Zeure

  Je moet eens echt door het leven gaan als slechtziende of bijna blinde dan zul je wel weten hoe gruwelijk dit is.Ik zou gerust een arm of been afstaan mocht ik daardoor mijn zicht terugkrijgen maar helaas...

 • David De Geyter

  Slechtste film in jaren dat ik heb gezien. En dan zeggen dat er onnozelaars zijn die dit achter doen!

 • Cedric Proot

  Ik heb de film gezien,bleef maar wachten op iets speciaal en dan was hij plots voorbij.Er zijn wel 10.000 mooiere films met meer spanning en inhoud.Overropen gemaakte hype.

 • sven raets

  Levenslang rijverbod en zelf de kosten betalen !

 • guy goethals

  Het is niet de eerste keer dat een film aanzet tot extreem gedrag. Ik vraag mij af wat de filmindustrie met dergelijke films wil bereiken ? Geldgewin ? Wie gaat trouwens hiernaar kijken ? Geef mij maar de goeie oude filmtijd toen er nog echte komedies gemaakt werden en film ontspannend werkte.