Garagist kopieert nummerplaat van buurman om hem op te zadelen met snelheidsboetes

Een snelheidscamera langs een Franse weg. (archieffoto)
photo_news Een snelheidscamera langs een Franse weg. (archieffoto)
Een opmerkelijke burenruzie in het zuidwestelijke Franse departement Landes: een wraakzuchtige garagist kopieerde de nummerplaat van zijn buurman om deze op te zadelen met snelheidsboetes.

De garagist (40) is gisteren veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf en het betalen van een boete van 400 euro. Zijn rijbewijs is voor drie maanden ingetrokken.

Volgens radiozender France Bleu zijn garagist en zijn gepensioneerde buurman al lang gebrouilleerd. Het leidde vorig jaar al tot een veroordeling wegens fysiek geweld op de bewuste buurman. De afgelopen maanden waren de spanningen weer toegenomen door een hoeveelheid lekkende afvalolie die vanuit de garage in de woning van de buurman sijpelde. De situatie was klaarblijkelijk zo geëscaleerd dat de garagist tot drastische maatregelen overging. Hij ging daarbij duidelijk niet over een nachtje ijs. De man maakte het kenteken van zijn buurman na en plaatste deze op precies hetzelfde model van wagen waarmee de buurman rondreed. Eens de baan op, drukte hij het gaspedaal met opzet hard in. Hij werd zo in de omgeving van zijn woonplaats geflitst. Missie volbracht.

Het leidde tot een verkeersboete die in november bij de buurman toekwam. Er stond zwart op wit dat de man met 82 km/u was geflitst terwijl de toegelaten snelheid slechts vijftig was. De buurman vocht de bekeuring meteen aan. Hij vroeg met succes de flitsfoto op en herkende zo de garagist.

De garagist gaf de feiten toe in de rechtbank van Mont-de-Marsan. “Ik heb iets stoms gedaan”, klonk het. Zijn advocaat bracht nog ter verdediging aan dat de garagist haast voortdurend werd lastiggevallen door de buurman.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thomas Vandevelde

    Snelheidsboetes? Dat is meervoud en men heft het over slechts 1 boete. Anders zou die 400 euro ook belachelijk lag zijn voor meerdere overtredingen