Futuristisch speeltje voor miljardairs: luxejacht dat je ook als duikboot kan gebruiken

Met dit toekomstig luxejacht kan je naar een diepte van 300 meter onder de zeespiegel duiken.
Elena Nappi Met dit toekomstig luxejacht kan je naar een diepte van 300 meter onder de zeespiegel duiken.
Het lijkt recht uit James Bond-film te komen: de ‘Carapace’, een toekomstig speeltje voor miljardairs. Het is een luxejacht dat je kan transformeren tot duikboot. “Ideaal voor wie privacy zoekt, of voor zakelijke besprekingen die geheim moeten blijven.”

Voor alle duidelijkheid: het futuristische schip is nog niet gebouwd. Het concept is bedacht door de Italiaanse marine-architect Elena Nappi (34), die werkt voor scheepsbouwer Fincantier. “Dit hybride schip staat model voor een nieuwe generatie superjachten”, zegt ze. 

Het schip zou tot 10 dagen na elkaar kunnen duiken naar een diepte van 300 meter onder de zeespiegel. Het luxejacht heeft een aluminium bovenbouw en een lengte van 78 meter. 

Aan boord is ruimte voorzien voor een zwembad op het bovendek, en binnenin voor VIP-kajuiten, een spa, fitnessruimte en lounge die telkens een prachtige uitzichten bieden op de onderwaterwereld.

Vanuit de eetruimte krijg je een zicht op de wereld onder water.
Elena Nappi Vanuit de eetruimte krijg je een zicht op de wereld onder water.
Elena Nappi

Nu dus wachten tot iemand die geld genoeg heeft het zal laten bouwen. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, maar die zal naar verwachting in de honderden miljoenen lopen. 

Geheime besprekingen

“Eigenaars van superjachten willen hun vrienden een speciale ervaring bieden”, zegt Nappi. “Dit combineert de gezelligheid van een luxejacht met de privacy van een onderzeeër.” Ze ziet er ook een toekomst in voor diplomaten of andere zakelijke besprekingen die om geheimhouding vragen.

.
Elena Nappi .

Toch moeten we niet verwachten om volgende zomer al zo’n superjacht tegen te komen. Volgens Nappi kan het nog jaren duren. “Vergelijk het met elektrische wagens”, zegt ze. Ze verwijst naar de eerste elektrische auto, die al op het einde van de 19de eeuw werd gebouwd, terwijl er pas nu een echte doorbraak is. Ze schat dat we nog minstens 100 jaar moeten wachten vooraleer we zover staan met schepen als de Carapace.

.
Elena Nappi .
.
Elena Nappi .
.
Elena Nappi .
.
Elena Nappi .
.
Elena Nappi .
.
Elena Nappi .
Elena Nappi
Elena Nappi
Elena Nappi
Elena Nappi
Elena Nappi
Elena Nappi
Elena Nappi9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bertrand Janses

  Bert Janses: Italiaanse na-aperij van een luxe-yacht-duikboot die al 15 jaar aangeboden wordt op de markt: de Phoenix 1000 van US submarines.

 • Desire VD Goede

  bouw nu al eens iets dat een derde of een vijfde is van wat je nu denkt te kunnen maken in 100 jaar.

 • Wim Eggermont

  Zakelijke deals die geheim moeten blijven. Moet er soms iets onder tafels geschoven worden.

 • Jan Marens

  Ik kan ook tekeningen maken van dingen die we over 100 jaar misschien zullen kunnen maken...

 • Ahlan Nassah

  Heel België kan deze zelfs niet permitteren..dure speeltje voor de -1% van de wereldwijde bevolking.