Ga naar de mobiele website
^ Top

Frietparty's zijn nieuwste rage

Twitter
Tieners in Zuid-Korea bestellen grote porties frieten die ze daarna gezamelijk op dienbladen uitstorten. Het verorberen van de gefrituurde lekkernij wordt dan veelvuldig gefotografeerd. En ziedaar een nieuwe hype is geboren: de 'frietparty'.

Wil je zelf een frietparty organiseren? Moeilijk is het niet. Ga naar een hamburgerketen en bestel een 'bijna dodelijke' hoeveelheid frieten. Verwijder de papieren verpakking en strooi ze uit over de dienbladen. Neem een foto, publiceer online en bedek eventueel je gezicht. Klaar is kees.

Het is niet bepaald een manier van eten die aangemoedigd wordt door het personeel van fastfoodrestaurants. Begrijpelijk. Een dozijn tieners werd dan ook al aan de deur gezet in een lokale McDonald's. Ze hadden geprobeerd om gezamelijk een hoeveeldheid frieten ter waarde van maar liefst 200 euro op te eten. Maar de foto van hun braspartij doet nu wel de ronde op tal van socialenetwerksites.

Vorig jaar werden dergelijke kiekjes al in Japan gepost maar het lijkt nu alleen maar te escaleren. Het personeel van hamburgerketens, ouders en gevoelige tienermagen zullen er allerminst mee opgezet zijn.

Meer over


Meld een bug