De zelfbouw-cabriolet op de Franse snelweg
Volledig scherm
De zelfbouw-cabriolet op de Franse snelweg © Facebook Gendarmerie de LÍndre

Franse politie haalt zelfgebouwde ‘Citroën-Audi-BMW Xantia cabriolet’ van de weg

De Franse gendarmerie heeft een zelfgebouwde Citroën Xantia-cabriolet met vier deuren van de weg gehaald. De eigenaar had het dak zelf verwijderd. De auto was bovendien voorzien van diverse Audi- en BMW-logo's.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”
  3

  Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”

  Ze overleefden op appelsienen die ze bij hadden, kokosnoten die in zee waren beland en langs hun boot voorbij kwamen, en regenwater dat ze slim wisten op te vangen: twee mannen zijn na 29 dagen dolen op zee gered, in totaal waren ze 400 kilometer afgedreven. Opvallend: hoewel ze compleet verzwakt werden gered, vonden ze hun ongelofelijke avontuur niet eens zo heel erg. “Het was eigenlijk wel eens een leuke pauze van corona en zo”, getuigt één van hen.