Frans pretpark Puy du Fou traint kraaien om afval op te ruimen

De kraaien krijgen een beloning wanneer ze goed werk verrichten
Pixabay De kraaien krijgen een beloning wanneer ze goed werk verrichten
In het Franse pretpark Puy du Fou gaan kraaien helpen bij het opruimen van afval. Puy du Fou in Les Epesses in het departement Vendée is het op een na meest bezochte themapark van Frankrijk. 

De kraaien worden zo getraind dat ze sigarettenpeuken en ander afval kunnen oppikken. Iedere keer als de vogels iets brengen, krijgen ze voedsel als beloning. Het park gaat terug in de geschiedenis, met shows waarin getrainde dieren vaak een rol hebben.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Casper Steyaert

    Leuk goed idee

  • emiel wouters

    Het duurt veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel langer om een kraai te leren om afval in de vuilbak te smijten, dan dat je het zelf probeert. En wat als ze het kunnen. Gaat ge dan ook een vakbond voor hun oprichten, dan is terug alles om zeep he. en daarbij om een dier iets aan te leren moet je het zelf voordoen, dan ligt toch de afval al in de vuilbak. Gaan ze dat dan allemaal terug op de grond smijten?

  • Rudi De Groof

    Geweldige actie. Het wordt trouwens hoog tijd dat de kraaien eens wat terug doen voor de mens. Werken voor hun eten, ... zoals iedereen.