Foutparkeerders in Breda schrikken zich rot: 6.200 euro boete

Archiefbeeld: een auto in Amsterdam met een parkeerboete onder de ruitenwisser.
anp Archiefbeeld: een auto in Amsterdam met een parkeerboete onder de ruitenwisser.
Automobilisten in het Nederlandse Breda kregen afgelopen vrijdag de schrik van hun leven toen ze een parkeerboete van maar liefst 6.200 euro aantroffen onder de ruitenwisser.

"Ik schrok enorm”, vertelt automobilist Jeroen Jas tegen De Telegraaf. Hij was op bezoek bij een vriend en parkeerde een paar uur daarvoor zijn auto aan de Oude Vest. Omdat de automobilist een verkeerd kenteken in zijn parkeer-app had geselecteerd, kreeg hij een boete. Tot zijn verbijstering moest hij 6.202,20 euro aftikken: 2,20 voor de parkeerbelasting en 6.200 euro voor de naheffing.

Bloemetje

Volgens de gemeente Breda was er iets fout gegaan bij het updaten van de handcomputers waarmee de parkeerbonnen worden uitgedeeld. Bekeuringen van de automobilisten waarbij het fout gegaan is, worden kwijtgescholden en de gedupeerden krijgen een bloemetje.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • René Lippeveld

    Ja, om een of andere reden - wellicht het onophoudelijke geldtekort van de staat - zijn parkeerboetes in Duitsland en Nederland redelijk. In België was foutparkeren tot de invoering van de euro 500 BEF, toen al duur dus. Nu is het minimum € 50. Onbegrijpelijk dat de Belg dit blijft pikken.

  • André Van der Poorten

    In België zou je hiervoor nogal wat stappen moeten ondernemen want hier hebben politie en gerecht toch veel tijd ????

  • serge berat

    in nederland lost men zo'n probleem snel op, in belgie darentegen, zou de gedupeerde eerste de boete moeten betalen en zal de overheid het nadien terugstorten :p