Foutje: Fox News zendt per ongeluk grafiek uit waaruit blijkt dat Amerikanen hen het minst vertrouwen

Fox News toonde de grafiek die tot stand kwam na onderzoek van de Monmouth University tijdens het programma Tight Slot afgelopen zondag.
rv/Twitter Fox News toonde de grafiek die tot stand kwam na onderzoek van de Monmouth University tijdens het programma Tight Slot afgelopen zondag.
De Amerikaanse rechtse zender Fox News heeft per ongeluk een schermvullende grafiek uitgezonden waarop te zien was dat zij het netwerk zijn dat de Amerikaanse kijker het minst vertrouwt. CNN - de door president Trump meest gehate nieuwsbron - wordt dan weer het meest vertrouwd door de kijker, gevolgd door MSNBC.

Fox News toonde de grafiek die tot stand kwam na onderzoek van de Monmouth University tijdens het programma Tight Slot afgelopen zondag. De blunder leek te zorgen voor lichte paniek in de studio. “Haal dit weg aub”, maande presentator Howard Kurtz zijn technici dan ook direct.

Rupert Murdoch

Het rechtse Fox News, dat in handen is van mediamagnaat Rupert Murdoch, is berucht om zijn steun aan president Trump, die op zijn beurt de zender ook weer spaart van zijn agressieve uitvallen naar andere Amerikaanse media, met name CNN. 

Kurtz beweerde later overigens dat het “wel de bedoeling was om de grafiek aan het publiek te laten zien, alleen niet op dat moment.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  Eh... met maar 800 respondenten is dat cijfermateriaal maar weinig relevant...

 • Serge Surmont

  Hahaha Annie Dupont, je vat het zo mooi samen...

 • annie dupont

  volgens trump is fox 100% betrouwbaar, voor amerika dus niet . fake trump, fake fox

 • Marten van Hoorn

  geven ze eens openhartig informatie door, is het nog niet goed

 • rudolf jacobs

  foutje een bevestiging van hoe de politiek en de burgers over de mens denkt,vrienden ben je alleen maar zolang je je rug maar niet draait,geef mij maar dieren,die zijn toch nog eerlijk

Video