De 41-jarige Nederlander was vrijdag vertrokken uit Samnaun in het uiterste oosten van Zwitserland. Hij wilde naar het Oostenrijkse Ischgl rijden, net aan de andere kant van de grens.
Volledig scherm
De 41-jarige Nederlander was vrijdag vertrokken uit Samnaun in het uiterste oosten van Zwitserland. Hij wilde naar het Oostenrijkse Ischgl rijden, net aan de andere kant van de grens. © REUTERS

Fout in navigatie: Nederlander rijdt met motor over mountainbikepad en skipiste

Door een verkeerde route in zijn navigatiesysteem is een Nederlandse motorrijder in Oostenrijk in grote problemen gekomen. De route voerde hem eerst over een mountainbikepad en daarna over een skipiste. In slecht weer moest hij daar de nacht doorbrengen. Uiteindelijk is hij zaterdag ongedeerd gered.

 1. Een kat in een zak: douaniers vinden levende poes in valies van nietsvermoedende reiziger

  Een kat in een zak: douaniers vinden levende poes in valies van nietsver­moe­den­de reiziger

  Toen de veiligheidscontroleurs van de John F. Kennedy-luchthaven in New York eerder deze maand een valies van een reiziger door de röntgenscanner haalden, konden ze hun ogen haast niet geloven. Zo bleek dat er een levende kat in de bagage zat. Het dier was stiekem in de koffer van de nietsvermoedende reiziger geslopen en was zo op de luchthaven terechtgekomen. Gelukkig mankeerde de poes niets en werd ze veilig en wel terug naar huis gebracht.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.