FOTO. Bliksem slaat in naast klaarstaand vliegtuig

GCH AVIATION via REUTERS
Felle hagelstormen en onweersbuien hebben vandaag Nieuw-Zeeland geteisterd. Ook de luchthaven van Christchurch kreeg haar deel. Een helikopterpiloot kon in de namiddag vereeuwigen hoe de bliksem achter een wachtend vliegtuig insloeg. 

De piloot van het bedrijf Garden City Helicopters postte de foto op Facebook met als bijschrift: “Ons uitzicht op het tarmac vandaag.”

De bliksem slaat in op de Airbus A380 van Emirates, lijkt het wel. In werkelijkheid was de inslag veel verder. Het vliegtuig kreeg van de verkeerstoren de mededeling om te wachten met op te stijgen tot het ergste van het onweer voorbij was. 

De regio Canterbury waartoe Christchurch behoort, kreeg te kampen met hagelstenen ter grootte van eieren, luidde het in plaatselijke media. Op twee uur tijd sloeg de bliksem in de streek minstens 700 keer in. Weerkundigen verwachten de komende dagen lichte verbetering.

De stad Ashburton in de regio Canterbury kreeg te maken met felle hagelbuien.
ASHBURTON DISTRICT COUNCIL De stad Ashburton in de regio Canterbury kreeg te maken met felle hagelbuien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.